Першість Полтавщини - 04-10-2015, 09:10 - sasa 187

Чемпіонат Полтавщини: нічия на користь Рокити

Чемпіонат Полтавщини: нічия на користь Рокити

Зеніт – Олімпія – 0:0
Чемпіонат області. Вища ліга. 19 тур. 4 жовтня. Лубни. Стадіон \”Центральний\”. 275 глядачів. + 17 С.
Судді: Д. Сердюк, О. Барило, О. Миронов (усі – (Полтава). Делегат-інспектор: А. Брагинець (Полтава).
\”Зеніт\”: Пучка, Панченко, Куций (Величко, 88), Масюк, Попов, Халілов (Б. Шевченко, 73), Даценко, В. Шевченко, Реутов, Дюжов (Лубенець, 59), Кірпіченко. Тренер: В. Гришко.
\”Олімпія\”: Цибулько, Безуглий, Гришанович, Пономаренко, Ситник (Шеремет, 46), Овдієнко, Гриценко, Богомаз, Богиня (Рудченко, 62), Гулович, Ковтун. Тренери: Я. Рева, А. Гришанович.

У неділю лубенський \”Зеніт\” Анатолія Михайленка приймав одного з головних претендентів на \”срібло\” чемпіонату савинську \”Олімпію\”.

Результат цього поєдинку був дуже важливим для обох команд. Тим більше, що у складі олімпійців виступають декілька вихованців лубенського футболу – Владислав Рудченко, Марк Гришанович, Владислав Ковтун, Євген Макаренко, а також Едуард Богомаз і Олексій Гулович, які ще у першому колі грали за ФК \”Лубни\”.

З перших хвилин матчу були обопільні атаки суперників. На 25 хвилині після сильного удару Сергія Гриценка м’яч потрапив у поперечину воріт господарів. Потім виручає команду досвідчений голкіпер лубенців Олександр Пучка, відбивши смугастого, який летів у самісіньку \”дев’ятку\”. Наприкінці першого тайму міг відкрити рахунок Роман Кірпіченко, але йому це не вдалося зробити завдяки діям воротаря гостей Володимира Цибулька. Наперед зазначу, що кращими у зустрічі, на мою думку, у цей день були голкіпери обох команд, які діяли без помилок.

У другому таймі після деяких замін гра ще більше загострилася – обидві команди прагнули добитися для себе позитивного результату. Останні двадцять хвилин були за зенітівцями, які створили чимамало голевих моментів біля воріт гостей. Чого тільки вартий удар головою невтомного Романа Кірпіченка з 3-5 метрів після призначеного штрафного удару – мимо воріт. У добавлені арбітром декілька хвилин \”Зеніт\” \”сидів\” на воротах суперника, але так і не зміг їх \”розпечатати\”.

Після цього матчу звання чемпіона і призерів відкладується на останній 20 тур, в якому зустрічаються: ФК \”Лубни\” – \”Зеніт\” (Лубни), \”ФК \”Рокита\” – ДЮФШ ФК \”Ворскла\” (Полтава), \”Чайка\” (Дейкалівка) – \”Фламінго\” (Комсомольськ), \”Олімпія\” (Савинці) – \”Динамо\” (Решетилівка).

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода