Першість Полтавщини - 02-11-2014, 01:11 - sasa 197

Чемпіонату Полтавщини-2014. Підсумки

Чемпіонату Полтавщини-2014. Підсумки

Завершився чемпіонат Полтавської області з футболу серед команд Вищої ліги. Інтрига щодо розподілу призових місць була до останнього туру змагань. І лише у 22 турі все, як кажуть, «розставило крапки над «і».

СК «Полтава». Гадаю, полтавська, як її називають в обласному центрі «народна команда», заслужено і вперше у своїй історії здобула чемпіонський трофей. У цьому заслуга самих гравців, президента клубу Станіслава Майзуса і тренера Володимира Сисенка. Я особисто спостерігав гру чемпіонів і пересвідчився у тому, що такої віддачі гравців на футбольному полі під час матчів не має меж. Гадаю, що свій гірший поєдинок полтавці зіграли в Лубнах у другому колі проти ФК «Лубни». Але, програючи по ходу зустрічі 0:1, вони зуміли , як кажуть «настроїтися», і перемогти господарів з рахунком 3:2. Помітну класність у грі чемпіона додав невтомний форвард полтавців Юрій Фоменко.

«Фламінго» (Комсомольськ). Попри всяким негараздам і невезінням комсомольська команда, в якій був граючим тренерос Євген Слива, заслужено отримала статус срібного призера змагань. Але якби не втрачені очкові здобутки (наприклад, у Карлівці 0:3), «Фламінго» могло посперечатися за чемпіонський титул.

ФК «Глобине». Одна з найбільш багатих команд чемпіонату за певних обставин (не малі втрати очок на старті змагань) могла б приміряти звання чемпіона Полтавщини. Особисто мені з усіх команд її гра справила найбільше враження: майстерність і досвідченість гравців. самовіддача, витривалість і конструктивність в атаках. Але…

ФК «Рокита». Можна тільки іншим вищоліговим колективам тільки «позавидувати» цій новоствореній команді, яка лише чудом (а чудес не буває) не втрутилася у боротьбу за призові місця. Гадаю, у рокитнянців головні перемоги ще попереду.

«Олімпія» (Савинці). На мою думку це – «команда-розчарування». Незважаючи на перемогу у Кубку області олімпійці тренера Володимира Гришка «примудрилися» завершити чемпіонат області на п’ятому (!) місці. Щось «не клеїлось» у колективу з Миргородщини. Гадаю, що потрібно вже робити плани на омолодження колективу…

ФК «Лубни». Це єдина бюджетна команда з поміж інших приватних фаворитів вищолігових змагань. І її цьогорічний виступ (6 місце) – вважається нормальним результатом. Молоді гравці тренера Анатолія Гришановича у кожному матчі справляли приємне враження і завжди давали бій суперникам. У команди – добрі перспективи.

«Нове Життя» (Андріївка). Цей колектив складений з досвідчених футбольних виконавців на чолі яких граючий тренер Олександр Мелащенко і цим все сказано! Команда швидкоруч заявилася у чемпіонаті області, поступово набираючи класних гравців. Якби їй була надана можливість вчасно влитися у вищолігові змагання, то, гадаю, новожиттівці були б у призерах чемпіонату.

«Колос» (Дмитрівка). На мою думку, колосівці – сильна і збалансована команда, яка не заслуговує лише на сьоме місце чемпіонату. Просто у цьому році їй не пощастило – футбольна фортуна часто відверталася від «Колоса».

ФК «Шишаки». Шишацька команда теж може прийняти статус «команди-невдахи». Перше коло вищолігових змагань колектив пройшов на високому рівні, а ось у другому після виходу зі складу досвідчених виконавців (Олександр Грибенюк, Сергій Гриценко та інші) команда, як кажуть, «посипалася»…

ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава). Ну що напишемо про резервістів полтавської «Ворскли»? У багатьох матчах молоді ворскляни чинили гідний опір суперникам. Зазначу, що вони здобули три перемоги над своїми опонентами…

ФК «Карлівка-2». Молода і амбіційна команда попсувала нерви не одному обласному футбольному гранду. Чого тільки варта перемога з рахунком 3:0 на «Фламінго» з Комсомольська. Гадаю, що чергові перемоги у карлівчан ще попереду.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода