ФК Полтава - 26-10-2009, 08:10 - sasa 348

Чергові нулі \”Полтави\”

Чергові нулі \”Полтави\”

altВідбулися матчі 14 туру в другій лізі група “Б” де виступають три представники Полтавщини. Це був вже перший тур другого кола.

Дніпро-75 — Полтава — 0:0
Полтава: Зарубін, Новицький, Плехтяк, Данаєв, Радевич, Бичков, Бербат (Ніканович, 78), Батусов, Гришин (Марченко, 46), Зеленевич, Івлєв (Козаченко, 46).
24 жовтня. Дніпропетровськ. Стадіон “Метеор”. 150 глядачів.
Полтавці мали непогані шанси закріпитися на другій сходинці. Однак команда Івана Шарія так і не змогла переграти непоступливий “Дніпро-75”. Загалом матч у Дніпропетровську пройшов малоцікаво, як кажуть без воріт. Тому й підсумкові нулі цілком закономірний підсумок зустрічі. Таким чином “Полтава” залишился таки на другій сходинці, але ділить її разом із ще одним представником Полтавщини – “Кремнем”. А ось відставання від лідера армянського “Титан” дедалі лише збільшується і наразі становить уже 6 очок. А цього року командам залишилось провести ще два тури.

Кремінь – Суми — 2:1
Черномор 75, Волошин 89 – Фатій 61.
Кремінь: Олійник, Волошин, Черномор, Курелєх, Шаповал, Клімов (Львов 90+1), Тининик, Місяйло (Зайко, 57), Собко (Ісмайлов 73, Дичко 76), Кірієнко (Тимченко 65), Степанчук (Проненко 89).
24 жовтня. Стадіон «Політехнік». 2500 глядачів.
«Хлопці, не давайте їм бити, навіть здалеку – наставляв своїх підопічних перед грою Валерій Бермудес (в.о. головного тренера ФК «Суми»). У них є кому це робити і вони добре цим користуються». Побоювання наставника не були марними. У «Кременя» в цьому сезоні дійсно є кому засмучувати воротарів суперників. Сумчани справлялися з цим завданням практично протягом всього матчу. Якщо не рахувати удари зі штрафних, жоден з яких, правда, в рамку воріт не потрапив.
Ситуація в матчі для нашої команди вийшла майже патова. Зовсім не видно було за рахунок чого наші можуть вийти з честю з положення, що склалося. Після того, як в їх ворота несподівано влетів м\’яч. Благо, що у нас є захисники, для яких безпека власних воріт не єдине завдання. Саме захисники «Кременя» врятували матч, подарувавши і собі, і природно вболівальникам море емоцій і гарного настрою після фінального свистка.
Фани ФК «Суми» з перших хвилин активно підтримують свою команду. З іншого боку поля дружно скандують речівки прихильники «синьо-білих». Але коли вибухає в єдиному пориві весь стадіон, тоді пісні і футбольні кричалки просто розчиняються в нескінченному багатодецибельному ревінні трибун. Вже на початку матчу після того, як на газоні не без допомоги суперника виявився Андрій Місяйло, господарі могли відкрити рахунок. Сергій Степанчук зі штрафного спрямував м\’яч в гущу гравців і якби м\’яч від голови Ігоря Пукася полетів у будь-який з кутів, а не в руки голкіперу, не уникнути б гостям долі починати з центру поля. Але, на щастя для Пукася, автогол не відбувся. І тільки на 23-й хвилині і знову із стандарту виникає небезпека біля воріт гостей. Дворазовий чемпіон Всесвітніх Універсіад Андрій Місяйло здорово пробив, але м\’яч пролетів поруч з лівим верхнім кутом. До цього моменту і аж до кінця тайму на полі відбувалося досить сумне видовище. Гості засіли в обороні, а у господарів не було тієї іскри, завдяки якій вони зламували будь-яку оборону суперників. Залишалося сподіватися на стандартні положення. Але, як покаже час, і вони не приносять очікуваного. І як же вчасно гості забили гол у наші ворота. В цьому немає ніякого сарказму. При такій грі скоріше за все нам світила нульова нічия. Ясна річ це краще, ніж перший програш у рідних стінах. Але гол потрібен був як струс. І ми його отримали. Просто з нічого. Ну, про це буде трохи пізніше.
Поки що ж воротарі відверто замерзали. На 30-й хвилині гарматний удар лівого захисника ФК «Суми» Дмитра Бусаргіна, який незрозуміло звідки взявся, міг хіба що зіпсувати старе табло стадіону. На 38-й хвилині Степанчук заробив черговий штрафний. Василь Клімов пробив прямо в «стінку». Наступним пробував вразити ціль Ігор Кірієнко. Його потужному удару метрів з сорока при одній людині в «стінці» трохи не вистачило точності.
Другий тайм ми починаємо активно. Степанчук знову на газоні. Удар Місяйло і височенний Юрій Слабишев легко перетинає шлях м\’ячу у ворота. Надалі гра футбол переходить в гру теніс – на удар з одного боку в бік воріт супротивника слідує удар у відповідь з протилежного боку поля. І тут раптом виходить пас від Ігоря Черномора, забити після якого Кірієнко, був просто зобов\’язаний. Наш захисник пасом зі своєї половини поля вивів нападаючого один на один з голкіпером. Ігор довго підбирав ногу під удар і Дмитро Молочай встигає в підкаті винести м\’яч на кутовий. З кожною наступною хвилиною тиск на ворота Руслана Галігузова зростає і в цей період ми як раз, і пропускаємо гол. Роман Фатій зовсім не збирався робити удар по воротах. Адже він знаходився практично в центрі поля ближче до власної лавки запасних. Навіс в район воротарського привів у замішання наш захист – жоден з гравців не прорахував траєкторію польоту м\’яча, але і атакуюча сторона не зуміла вибрати правильну позицію. А м\’яч, спокійно вдарившись об землю, полетів в дальній кут. Легкий шок в стані господарів переростає в паніку. Грати ще півгодини, а як відігратися, якщо нічого не виходить.
Одна за одною спроби забити м\’яч у відповідь зі штрафного закінчуються нічим. А тут ще прикрість підстерігає юного Едіка Ісмайлова. Тільки-но з\’явившись на полі, хлопець отримує травму коліна і чим йому це загрожує, покаже тепер рентген. І все-таки на 75-й хвилині господарі домоглися свого після розіграшу штрафного. Тепер біля м\’яча був Дмитро Волошин і він направляє м\’яч не в ствір воріт, а в район воротарського. Ігор Черномор в стрибку головою переправляє м\’яч за місцем призначення. Потім на куражі заробляє жовту картку в центрі поля, збиває в наступному епізоді суперника і тут же виправляється, зігравши на випередження після подачі з флангу. Чи заспокоїться «Кремінь» на досягнутому? Навряд чи, команда вже не раз доводила, що буде битися до останніх хвилин і секунд, якщо це знадобиться. Коли Клімов скинув м\’яч під удар Володимиру Дичко і Володя «дмухнув» в гущу гравців, подумалося, та доведи ти м\’яч до пасу, чи що. Але за мить довелося змінити свою думку. М\’яч відскочив до Волошина, і Дмитро, підробивши його, з лівої потрапив точно в дальній кут воріт. Стадіон заревів від радості, тренерський склад «Кременя» танцював, як діти в дитячому садку, а суперники готові були від досади гризти рідкісну траву на полі стадіону «Політехнік». «Кремінь» зберіг за собою лідерство, комфортно розташувавшись на одній сходинці з ФК «Полтава» за набраними очками, повідомляє офіційний сайт кременчужан.

14 тур
Іллічівець-2 – Сталь — 0:2
Кривий 54, Скарлош 90+1
Металург-2 – Олком — 1:2
Коньков 14 – Реуцький 44, Ткачов 75
Гірник – Олімпік — 0:0
Шахтар – Титан — 0:1
Клементовський 45+1
Матч “Шахтар-3” – “Гірник-Спорт” перенесено
Турнірне становище:
М    Команда    I    В    Н    П    М    О
1    \”Титан\”     14    11    2    1    29:12    35
2    \”ФК Полтава\”     14    8    5    1    21:5    29
3    \”Кремінь\”     14    8    5    1    28:15    29
4    \”Олімпік\”     14    9    1    4    27:18    28
5    \”Сталь\”     14    8    4    2    20:11    28
6    \”Шахтар\”     14    7    4    3    16:7    25
7    \”Суми\”     14    5    3    6    20:18    18
8    \”Гірник-Спорт\”     13    5    0    8    14:19    15
9    \”Дніпро-75\”     14    4    4    6    18:20    13
10    \”Шахтар-3\”     12    4    1    7    18:23    13
11    \”Гірник\”     14    4    1    9    16:28    13
12    \”Олком\”     14    3    2    9    18:28    11
13    \”Іллічівець-2\”     13    2    2    9    10:20    8
14    \”Металург-2\” З    14    1    0    13    8:39    3
Найближчі матчі:
1 листопада. Полтава – Суми, Гірник-Спорт – Дніпро-75, Титан – Шахтар-3, Олімпік – Шахтар, Олком – Гірник, Сталь – Металург-2, Іллічівець-2 – Кремінь.

Погода