Мотобол - 01-06-2011, 07:06 - sasa 177

Черговий скандал в українському мотоболі

Черговий скандал в українському мотоболі

Черговий турнір Кубка України з мотоболу приніс черговий скандал (у 2002 році в Полтаві Кубок України взагалі не було розіграно).

 

Цього разу у Кам\’янець-Подільському знову вирували пристрасті через чиновницьке свавілля. За кілька днів до змагань чомусь змінився регламент – стосовно вікового цензу гравців-легіонерів. Про таку \”новацію\” не знали гравці \”Антрацита\” (Кіровське) і \”Поділля\” (Кам\’янець-Подільській). Дізнавшись про подібні \”фальсифікації\” регламенту, керівництво \”Антрацита\”, наприклад, запропонувало Федерації мотоболу України дати їм 24 години, щоб вони \”привезли\” до Кам\’янець-Подільського і встигли заявити на участь у турнірі кращих зірок світового мотоболу – наших земляків з Полтавщини, які тепер грають в Росії – Володимира Сосницького і Геннадія Миця. Їм не дозволили. \”Антрацит\”, який проїхав до місця змагань через усю Україну, завантажив свої мотоцикли в автобус і поїхав у зворотному напрямку. А \”Поділлю\” діватися було нікуди, адже команда грала на своєму полі.

 

Таким чином, перший півфінал \”Антрацит\” (Кіровське) – \”Союз-3\” (Єнакієве) не відбувся, \”Союз-3\”, звісно, став фіналістом. У другому півфіналі \”Схід\” (Вознесенськ) переміг \”Поділля\” – 6:1. А вирішальний матч перетворився на унікальний фінал в історії українського мотоболу, в якому вперше (з 1967 року) жоден український гравець не зміг забити жодного м\’яча. \”Схід\” переміг \”Союз-3\” – 4:3. У переможців 4 м\’ячі забили легіонери з Білорусі – Бойко (3) та Ісаєв, а у переможених відзначилися легіонери з Росії – Гусєв (2) і Крошка. Усі ці, здавалося, статистичні \”дрібниці\” зайвий раз підтверджують сучасний стан справ в українському мотоболі, якраз напередодні проведення чергового чемпіонату Європи 2011 року в Україні – у Вознесенську Миколаївської області. Численних прихильників цього виду спорту на Полтавщині може порадувати лише те, що приз кращого воротаря фінального турніру дістався нашому земляку, вихованцю мотобольної школи села Вишняки Хорольського району, колишньому воротарю, на жаль, вже не існуючої \”Ниви\” (Вишняки) Ігорю Деменському, повідомляє кореспондент \”ПС\” Ігор ЧЕРЧАТИЙ.

Погода