Останні новини - 01-10-2010, 10:10 - sasa 154

Чеснаков і Селін йдуть у вирішальний бій

Чеснаков і Селін йдуть у вирішальний бій

Наставник молодіжної збірної Павло Яковенко оприлюднив список із 27 виконавців, що готуватимуться до матчів раунду плей-офф відбірного циклу Євро-2011 (U-21) проти однолітків з Нідерландів. Синьо-жовті зберуться 3 жовтня − безпосередньо перед відповідальною дуеллю проти помаранчевих. Перша гра відбудеться 9 жовтня, а матч-відповідь − 12-го.

На відміну від попереднього збору, що пройшов з 27 по 30 вересня в «Пущі-Лісовій», у складі «молодіжки» відбулися значні зміни. Це й не дивно, адже на попередній етап підготовки були запрошені лише гравці клубів, що не брали участь в єврокубках. Така практика для тренерського штабу не нова − подібним чином команда збиралася й напередодні вирішальних матчів кваліфікації континентальної першості проти французів і словенців.

А от на цьому зборі не знайшлося місця київським динамівцям Темуру Парцванії та Артему Кравцю, Євгену Опанасенку із запорізького «Металурга» й Ігорю Чайковському з луганської «Зорі». Крім того, через травми збірній не допоможуть голкіпер дніпропетровського «Дніпра» Антон Каніболоцький і захисник полтавської «Ворскли» Олександр Матвєєв. Проте, за традицією, в складі молодіжки Чеснаков та Селін, які вже давно стали основними гравцями в команді Павла Яковенка.

Нагадаємо, що молодіжна команда України посіла перше місце у 8 відбірній групі ЄВРО-2011, випередивши таких суперників, як Франція та Бельгія. Наразі, для виходу до фінальної частини чемпіонату Європи, який з 11 по 25 червня наступного року відбудеться в Данії, підопічним Павла Яковенка необхідно в раунді плей-офф перемогти Нідерланди.
 
Склад збірної України
Воротарі: Денис Бойко, Артем Кичак (обидва − «Динамо» Київ), Дмитро Непогодов («Металург» Донецьк), Євген Паст («Чорноморець» Одеса).
Захисники: Богдан Бутко («Волинь» Луцьк), Сергій Кривцов, Ярослав Ракицький (обидва − «Шахтар» Донецьк), Олексій Курілов («Таврія» Сімферополь), Павло Пашаєв («Дніпро» Дніпропетровськ), Василь Прийма («Металург» Донецьк), Артем Путівцев («Іллічівець» Маріуполь), Євген СЕЛІН, Володимир ЧЕСНАКОВ (обидва − «Ворскла» Полтава).
Півзахисники: Максим Білий («Зоря» Луганськ), Віталій Віценець, Тарас Степаненко (обидва − «Шахтар»), Денис Гармаш («Динамо»), Олег Голодюк («Карпати» Львів), Євген Коноплянка, Валерій Федорчук (обидва − «Дніпро»), Єгор Лугачов («Арсенал» Київ), Микола Морозюк («Металург» Донецьк), Кирило Петров («Кривбас» Кривий Ріг).
Нападники: Денис Васін («Чорноморець»), Роман Зозуля, Андрій Ярмоленко («Динамо»), Володимир Лисенко («Металіст» Харків).

Погода