Волейбол - 27-02-2020, 07:02 - admin 709

Чи побачить Полтава «фінал чотирьох»?

Волейбольний клуб "Полтавчанка" зіграє останні матчі регулярного чемпіонату.
Чи побачить Полтава «фінал чотирьох»?

З двадцять восьмого лютого по перше березня у спортивному залі Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка відбудуться матчі 5-го туру вищої ліги з волейболу серед жінок. 

У ньому приймуть участь господарки – команда «Полтавчанка», дніпровська «Аланта», білоцерківський «Спортліцей» та київський «Інваспорт-Метеор». Перед останнім туром ситуація вгорі турнірної таблиці наступна: перша – київська «Легенда-Wnet» (24 очки), друге-третє місце ділять «Аланта» й «Полтавчанка (21 очко) й на четвертій позиції – Збірна Харківської області (15 очок).

Згідно регламенту, «фінал чотирьох» грається в два тури: перший приймає команда, яка зайняла друге місце в чемпіонаті, а другий команда, яка зайняла перше. Тому очна зустріч «Полтавчанки» й «Аланти» стає вирішальною у питанні місця проведення  одного з двох турів «фіналу чотирьох». Матч розпочнеться в суботу 29-го березня о 15-й годині. Тому одягайте свої кросівки й приходьте підтримати нашу команду. Якщо ж ви їх не маєте, то саме час придбати в магазині https://extremstyle.ua/ru/catalog/krossovki.

У сезонах 2017/2018 та 2018/19 «Полтавчанка» закінчувала регулярний чемпіонат третьою. Тому фінальні тури проводила на виїзді. Можливо, це одна з причин того, що вище «бронзи» піднятися не вдавалося.

У цьому сезоні гра «Полтавчанки» будується навколо досвідчених Анни Важинської, Марти Щербак, Катерини Слинько та Марини Гулько. Їм допомагають вихованки полтавської СДЮСШОР №2 та студентки педуніверситету. Кадровий потенціал команди послабила втрата по ходу нинішнього сезону Анни Затилкіної, яка була частиною бронзової команди зразка 2019-го року. Замість неї дозаявлена ще одна вихованка полтавського волейболу Єлизавета Марченко.

Дніпровська «Аланта», хоч тільки піднялася з першої ліги, уже ставить високі завдання. Й склад команди це дозволяє. Досить назвати імена «зв’язки» Ольги Леженкіної та діагональної Олени Козиряцької-Середи. Це досвідчені волейболістки, які не один сезон пограли в Суперлізі. Знайшлося місце в «Аланті» й для двох вихованок полтавського волейболу – Юлії Литвиненко та Катерини Дубової.

Якщо «Полтавчанка» є, по суті, напіваматорським колективом, то в «Аланті» все поставлено професійніше. Клуб має спонсорів, офіційний сайт, вболівальників, активно представлений у соцмережах. Номінально дніпрянки є фаворитом. Проте у цьому сезоні «Полтавчанка» вже робила маленьке диво. Дівчата Анатолія Воліченка ввійшли до вісімки кращих команд в Кубку України. То чому не подарувати Полтаві свято волейболу в вигляді «фіналу чотирьох»?

Олександр Данник

Погода