Першість Полтавщини - 25-10-2010, 09:10 - sasa 330

Чиї претензії на чемпіонство вагоміші?

Чиї претензії на чемпіонство вагоміші?

«Велика Багачка» — «Гірник» Кременчук 3:0 (2:0)
«Велика Багачка»: Гринько, Таран (Безуглий, 85), Берун, Розка, Винник, Ященко (Семьонов, 61), Федорішин, Гуд, Оганесов, Зав’ялов (Хоменко, 78), Подробаха.
«Гірник»: Прихожий, Мироненко, Жениленко, Чефонов, Львов, Матяш, Мірошниченко, Пономарьов, Лапочкін, Палюх (Кухта, 46; Котвицький, 74), Міславський.
Судді: Сердюк, Мерсіянов (обидва — Полтава), Корнійко (Миргород).
Голи: Оганесов (21, 36, 73)
Попередження: Зав’ялов, Таран, Подробаха, Семьонов — Львов.
Велика Багачка. 24 жовтня. 1300 глядачів.
Юнаки 1:4

Цьогорічний чемпіонат має ту особливість, що на розподіл призових місць фактично впливають шість матчів трьох команд. Минулої неділі у Великій Багачці був зіграний поєдинок №5. Результат матчу навряд чи когось здивував — він міг бути яким завгодно — а от фінальний рахунок навряд чи піддавався прогнозуванню. Чому так сталося, хай з’ясовує керівництво «Гірника». Можливо, перед грою наступного туру з «Новим життям» вони встигнуть зробити висновки. Моя версія: гірники прибули до Великої Багачки стояти на нуль, і, коли первісний план не спрацював, не змогли переналаштуватися на інший сценарій.

Наважуся стверджувати, що рахунок не по грі. У тому сенсі, що господарі мали набагато більше нагод довести його до розгромного, аніж гості відіграти бодай щось.

Перша чверть години пройшла у форматі взаємної розвідки з елементами тактичної боротьби. Хоча й у цей час біля кременчуцьких воріт мав місце гольовий момент. Це коли Гуд пройшов лівим флангом і відпасував повз воротаря на Зав’ялова в центр. Сергієві ніхто не заважав, але він трохи не дотягнувся до м’яча.

Поступово багачами призвичаїлися до манери гри суперника і почали організовувати комбінації. Перша ж така багатоходівка принесла успіх. На вістрі атаки опинився Антон Оганесов, який з близької відстані переправив круглого в сітку.
Другому голові передувала аналогічна комбінація. Зав’ялову не пощастило переграти воротаря і м’яч опинився за воротами. Після цього були подані три кутові поспіль, причому в одному з моментів захисник «Гірника» порятував свої ворота, як здалося багатьом, не без допомоги верхньої кінцівки. Зрештою, в ході третього кутового Оганесов знову виявився найспритнішим за усіх. 2:0 у грі таких команд — це вже серйозна заявка на перемогу.
В останні хвилини першого тайму гірники завдали двох дальніх ударів у площину воріт, проте особливої загрози вони у собі не несли.

В перерві матчу відбулося нагородження вихованців Великобагачанської ДЮСШ, які, виступаючи як команда Полтавської області, стали другими на Всеукраїнському фестивалі «Даруємо радість дітям», що відбувався у Переяславі-Хмельницькому.
По перерві «Гірник» намагався тиснути, проте гра у нападі у них відверто не йшла. Навіть важко пригадати, коли наступальний порив мав би такий незначний КПД. Що із цього запам’яталося: падіння Кухти у карному майданчику «Великої Багачки», яке, на суддівський (і мій кореспондентський теж) погляд на пенальті не тягнуло. Контрвипади «Великої Багачки» несли набагато більшу загрозу. На 64-й хвилині спрацювала зв’язка Семьонов — Зав’ялов і м’яч перетнув–таки лінію кременчуцький воріт. Але за мить до того помічник судді підняв прапорець, фіксуючи офсайд. Епізод дев’ятьма хвилинами потому був дуже схожим на щойно описаний. Тільки на місці Зав’ялова опинився Оганесов. Цього разу у людей в чорному ніяких претензій не виникло і рахунок став 3:0. Перший хет-трик новобранця «Великої Багачки» за цю команду.

У відповідь Міславський з кута карного майданчика намагався перекинути воротаря — не влучив у рамку. Наприкінці матчу «Гірник» знову пішов уперед, навіть потоптався по чужому карному і знову нічого особливого не створив. Загалом же кременчуцька команда відверто розчарувала. Навіть важко виокремити у їх складі когось, хто міг би записати цю гру собі в актив. Хочеться вірити, вона-таки здатна на більше.

Виходячи з перед фінішних розкладів «Велика Багачка» фактично забронювала собі місце не нижче другого. А «Гірнику» з «Новим життям» наступних вихідних доведеться з’ясовувати, хто з них «третій зайвий». Не виключений, втім, варіант, що зайвими виявляться обоє.

Погода