Хокей - 24-06-2011, 03:06 - sasa 179

Чи виграє Полтава у Кременчука?

Чи виграє Полтава у Кременчука?

Як вже раніше повідомлялося, 27-28 червня у харківському ТРЦ «Дафі» відбудеться кубок України з хокею серед любительських команд. Для любителів хокею Полтавщини цей турнір унікальний, адже одразу дві команди області приймуть у ньому участь. Тим більше, матч-відкриття турніру зіграють між собою саме наші команди.

 

Забігаючи на перед скажу, що і для полтавського «Космоса» і для ХК «Кременчук» участь у такому турнірі не перша. Минулого року у місті Вінниці кубок завоювали хокеїсти ХК «Кременчук», а ось команда з обласного центру зайняла останнє місце. Мабуть, зробивши висновки після минулорічного турніру, на цей раз полтавці налаштувалися найсерйозніше. Підсилившись легіонерами, за офіційною заявкою їх буде більше десятка, ХК «Космос» вступає в боротьбу за кубок. Честь полтавського хокею будуть захищати дві п’ятірки харківських «Тигрів», з якими космонавти добре знайомі по іграм на Кубок Востока, та кременчужанин Юрій Литвин який вже одягав форму «Космоса» на тому ж Кубку Востока.

Якщо полтавці підсилились за рахунок легіонерів, то ХК «Кременчук» їде на турнір в своєму постійному складі. Легіонери в команді Володимира Шибашова теж є, але вони грають за кременчужан вже не перший рік. В минулому році шість хокеїстів з Києва допомогли виграти кубок України. Та і в цьому році Артем Скритський, Олександр Савицький, Євген Млинченко, Олександр Сухенко, Ігор Арпіпенко та Ігор Юрченко спробують знову завоювати престижний трофей. Тим більше, що цього року головним суперником команди з берегів Дніпра буде дуже амбітний клуб з Харкова – «Акули». «Акули» подали заявку на участь в Професійній Хокейній Лізі та активно ведуть переговори на трансферному ринку з професійними хокеїстами не тільки з України, але із сусідніх Білорусі та Росії. Мабуть це і буде центральне протистояння турніру. Матч між «Акулами» та ХК «Кременчук» організатори турніру поставили останнім, так би мовити на закуску, та  планують показувати в прямому ефірі на місцевому телебаченні.

 Між собою ХК «Космос» та ХК «Кременчук» в офіційних матчах зустрічалися двічі. В минулому році на кубку України в місті Вінниця космонавтам була зарахована технічна поразка – 5:0. А ось минулої зими на відкритій першості Полтави «Космос» дав справжній бій одній із найсильніших аматорських команд України. ХК «Кременчук» виграв ту гру з перевагою лише в одну шайбу – 5:4. Закинутими шайбами в тому матчі відзначились у ХК «Кременчук» – Лозовський-2, Нагирняк, Яцуха, Десятніков; у ХК «Космос» – Майборода-2, Ковальов, Гришко.
   
Володимир ХОМІЧ

Погода