- 04-10-2013, 10:10 - sasa 231

Чи викорінила Ворскла комплекс \”Робін Гуда\”?

Чи викорінила Ворскла комплекс \”Робін Гуда\”?

Таврія ― Ворскла
4 жовтня. Сімферополь. Стадіон Локомотив. Початок о 19.30.
АрбітрОлександр Іванов (Макіївка).
Пряма трансляція на каналі Футбол
Прогноз ― 1:2

За Миколи Павлова серед уболівальників у «Ворскли» закріпилася репутація такого собі футбольного Робін Гуда. І дійсно, ворскляни могли лягати кістьми і буквально вигризати перемогу в київського «Динамо» чи харківського «Металіста». А вже в наступному турі програти київській «Оболоні», яка до цього не вигравала дуже багато матчів поспіль. Не те, щоб я натякаю на відсутність спортивної боротьби в одних матчах і мотивацію зі сторони в інших. Ні. Просто різниця в налаштуванні на боротьбу дуже сильно впадала в око й стала майже візитною карткою команди Павлова.

Нинішня ж «Ворскла», принаймні поки, працює зовсім на іншу репутацію. Команда б’ється в кожному матчі до кінця, навіть якщо він складається не за її сценарієм. І кілька очок було здобуто саме завдяки голам на останніх хвилинах. Ось і сьогодні полтавцям належить ще раз довести свою непоступливість і принциповість. Команда Сачка вийде на поле сімферопольського стадіону «Локомотив», щоб спробувати взяти три очки у матчі з місцевою «Таврією».

Перший чемпіон незалежної України і володар національного кубку переживає наразі не найкращі часи: лише три очки і останнє місце в турнірній таблиці, внутрішні непорозуміння в структурі клубу і, як наслідок, заборона проведення трансферної діяльності, тренер-іноземець, який поки тільки призвичаюється до нашого менталітету й футболу. Одним словом, проблем у кримчан досить. Але задачі здобувати в кожному матчі максимум очок це з них не знімає. Ще кілька поразок поспіль і на друге коло можна буде не виходити.

Ворскляни ж навпаки підходять до матчу в відмінному настрої. Провівши за минулий тиждень три матчі, ворскляни змогли виконати завдання-мінімум – вийти в наступний раунд національного кубку й здобути очки в домашньому матчі з київським «Динамо». На черзі – столиця Криму, де знову потрібно здобувати очки. Інший результат полтавський уболівальник, який уже встиг відвикнути від комплексу «футбольного Робін Гуда», навряд прийме і зрозуміє. Правда здобувати ці очки «Ворсклі» доведеться без Йована Маркоскі, який відбуватиме дискваліфікацію. Але Василь Сачко вже неодноразово демонстрував в цьому сезоні, що готовий приймати важливі і, головне, успішні кадрові рішення.

Олександр ДАННИК

Погода