Новини - 31-07-2009, 10:07 - Націоналіст 220

Чи візьмуть реванш гірники?

Чи візьмуть реванш гірники?


Ворскла – Шахтар

1 серпня. Полтава, стадіон \”Ворскла\”, початок о 20.00
Пряма трансляції на каналі \”Футбол\”
Прогноз www.fcvorskla.com.ua – 1:1

Перш ніж написати анонс до матчу третього туру, довго думав який же заголовок поставити. Адже у минулих матчах з «Шахтарем» у нас багато спогадів, як приємних, так і не дуже. Тим паче ще пам’яті фінальний, історичний кубковий матч, в якому наша «Ворскла» «вирвала» перемогу в тільки-но спеченого володаря Кубка УЄФА. Саме ця перемога, здається, стирає весь негатив попередніх матчів команд. Забуваються нищівні поразки, забувається те, що ми за весь час виграли лише дві зустрічі. Обидві вони стали історичними. Як би там не було приємно ми пам’ятаємо довго, а погане, намагаємося забути. Тому нині свято на нашій вулиці, а сам заголовок вийшов таким оптимістичним для полтавців. Та, позаяк хочеться бодай трішки побути в ролі фаворита.
Донеччани приїдуть до Полтави після першого матчу кваліфайну Ліги чемпіону, в якому «Шахтар» ледь не поступився скромній румунській «Тімішоарі» – 2:2. А попереду матч-відповідь у Румунії. До речі, цікава деталь, минулого року гірники теж приїздили до нашого міста в проміжках між матчами ЛЧ. Тоді, правда, вже після першого домашнього матчу проти загребського «Динамо» «Шахтар» мав непогану перевагу в рахунку – 2:0. Матч проти «Ворскли» помаранчево-чорні програли – 0:1, а матч-відповідь у Загребі знову виграли – 3:1. Ще тоді багато уболівальників жартували, мовляв, ворскляни добре потренували чемпіона країни. А як буде цього разу?
Раніше матчі з \”Шахтарем\” чекали й сподівалися на першу перемогу над гірниками. Однак минулого року \”Ворскла\” нарешті здолала \”комплекс \”Шахтаря\” і здобула свою першу перемогу – 1:0. А у фіналі Кубка України ворскляни підтвердили не випадковість перемоги у серпні 2008-го, здолавши вдруге \”Шахтар\” – вже в ранзі володарів Кубка УЄФА. І ось нова зустріч команд. Гірники сподіваються на реванш, а полтавці – на нові перемоги над грандом. Приємно також буде поглянути на гру екс-ворсклян Пятова та Чижова, які нещодавно привозили Кубок УЄФА до Полтави, якщо, звичайно, тренери гостей їм знайдуть місце у складі на цей матч.
Орієнтовні склади команд:

«Ворскла»: Долганський, Даллку, Чеснаков, Краснопьоров, Цуррі, Ярмаш, Єсін, Деспотовскі, Маркоскі, Кулаков, Сачко.
«Шахтар»: Пятов, Срна, Чигринський, Чижов, Рац, Хюбшман, Фернандіньо, Вілліан, Ілсіньо, Жадсон, Агахова.

На сам кінець пропонуємо вам згадати приємні миттєвості фіналу кубка України. За відео дякуємо відвідувачу сайту Ворскленятку.

Автанділ Потідзе

фото www.vorskla.com.ua

Погода