Останні новини - 17-07-2015, 10:07 - sasa 156

Чи зламає Ворскла неприємну традицію?

Чи зламає Ворскла неприємну традицію?

Ворскла (Полтава) – Волинь (Луцьк)
18 липня 2015 року. Полтава, стадіон \”Ворскла\”. Початок о 19.30
Арбітр матчу – Сергій Березка.

Асистенти – Віктор Матяш, Володимир Висоцький.

Резервний арбітр – Олександр Головков.

Сьогодні стартував черговий чемпіонат України з футболу. А вже завтра ми зможемо оцінити наскільки полтавська команда готова у цьому сезоні вести боротьбу на три фронти – у чемпіонаті та Кубку країни, а також Лізі Європи.

Традиційно скупа трансферна політика ворсклян подарувала нам лише двох новобранців – досвідченого хорвата Младена Бартуловіча, за плечима якого виступи у складі \”Дніпра\”, \”Кривбасу\”, \”Арсеналу\” та \”Карпат\” і Олексія Дитятьєва – колишнього гравця донецького \”Олімпіка\”. Крім того, слід зазначити, що обидва футболісти дісталися нам безкоштовного – і Бартуловіч, і Дитятьєв на момент підписання контракту були вільними агентами.

Натомість із команди Сачка пішли декілька виконавців, серед яких – один із символів \”Ворскли\” останніх років – Йован Маркоскі. Крім нього Полтаву залишили Денис Дедечко та Сергій Логінов. А Євген Буднік знову  намагається знайти собі нову команду у межах орендного договору.

У міжсезонні команда провела чотири спаринги. Після домашньої нічиєї з \”Олександрією\”, наша команда на тренувальному зборі у Словенії спочатку програла хорватському \”Спліту\” – 1:2, а потім двічі перемогла: боснійський клуб \”Сараєво\” – 3:0 та словенський \”Рудар\” – 2:0. Найкращим бомбардиром команди став Артем Громов, на рахунку якого три голи міжсезоння.

Про суперника ворсклян у першому матчі нового чемпіонату, на жаль, інформації обмаль. Можливо, це через фінансові проблеми клубу, про які неодноразово повідомлялося у ЗМІ. Про що говорити, коли офіційний сайт \”Волині\” у літньому міжсезонні не написав жодної новини про команду, а у період з 17 червня по 3 липня взагалі мовчав. Чи, можливо, відсутність інформації – один з елементів підготовки команди Віталія Кварцяного?

Та як би там не було, все ж деякі новини зі стану волинян відомі. Головною втратою команди є її лідер Ерік Бікфалві – кращий бомбардир минулого сезону Прем’єр-ліги, який продовжить кар’єру в Китаї. Крім нього, луцьку команду залишили Майкл Бабатунде, Флорентін Матей, Руслан Бабенко, В’ячеслав Шарпар, Івіца Жуніч, Сергій Воронін, Тимур Парцванія та Роман Годований. Тому у новому сезоні на нас очікує оновлена \”Волинь\”, складена, в основному, з молодих виконавців.

Якщо звернутися до статистики, то востаннє \”Ворскла\” відкривала чемпіонат на своєму полі у 2012 році. Тоді команда під керівництвом Вадима Євтушенка програла \”Кривбасу\” – 0:1. Загалом за останні десять років ворскляни розпочинали чемпіонат домашнім матчем шість разів і жодного разу не перемогли – чотири поразки та дві нічиї. Останній тріумф для команди у матчі-відкритті був датований 2004 роком, коли підопічні Володимира Мунтяна розгромили київський \”Арсенал\” – 3:0.

Маємо надію, що завтра ця неприємна традиція завершиться.

Матчі у минулому сезоні:

Волинь – Ворскла – 2:2 (Бікфалві, дос Сантос – Турсунов, Дедечко)

Ворскла – Волинь – 2:0 (Турсунов, Сапай)

Орієнтовний склад Ворскли: Богуш – Сапай, Даллку, Є. Ткачук, Сімінін –  Чеснаков, А. Ткачук, Громов, Бартулович – Ковпак, Шиндер.

Прогноз – 2:0

Володимир ХОМІЧ

Погода