Першість Полтавщини - 02-11-2009, 09:11 - sasa 201

Чому не дограла \”Сула\”?

Чому не дограла \”Сула\”?

Ми
вже повідомляли, що через поведінку фанів лубенської \”Сули\”, команду
зняли з першості Полтавщини з футболу. Про те, що відбулося в Лубнах
розповідає наставник \”Сули\” у минулому захисник полтавської \”Ворскли\”
Анатолій Сірик.

Починався рік важко – команда повністю залежала  і залежить від бюджетних коштів, а як відомо в країні криза. Тому перед сезоном стало питання: чи потрібна команда взагалі?
В кінці кінців завдяки клопотанню секретаря міської ради  Ливенка І.І. та розумінню з боку начальника відділу фізичної культури, спорту і туризму Тузова І.В. було прийняте рішення про виділення коштів на заявочний внесок, транспорт,оплату роботи суддів, страховку. Команда існує…

   Та дограти сезон команді не дали.
   Рішенням КДК ФФПО команда „Сула” знята зі змагань і зобов’язана сплатити добровільний членський внесок   у розмірі 8000 грн.?!
    Що ж трапилося ? Команда з Лубен  дійсно фігурувала у трьох випадках на засіданнях КДК ФФПО: в першому випадку «надебоширили» вболівальники, в другому – гравці команди агресивно відреагували на дії лайнсмена, а в третьому – знову вболівальники . По факту всі випадки дійсно мали місце, та чи об’єктивні рішення приймалися по кожному з них?
   У першому випадку вболівальники напідпитку «понівечили» на стадіоні в Лубнах лавки і подряпали автобус команди з Гребінки. КДК дискваліфікував стадіон «Центральний» і зобов’язав команду надати спонсорську допомогу для проведення навчально-тренувального збору юнацької збірної команди області в м.Лубни. По цьому рішенню все зрозуміло. Та чи вірно, що покарали аматорський колектив, який збирається тільки на матчі? Покарали команду, в якої не має ні штату, ні адміністрації, нікого, на кого можна було б перекласти відповідальність. А відповідальність за правопорядок лежить на структурах, які за це відповідають. В нашому випадку відділ фізичної культури, спорту і туризму на кожну гру надсилає листа до міськрайвідділу міліції про надання посильної допомоги у даному питанні.
    У другому випадку гравці команди „Сула” виявили невдоволення діями лайнсмена у випадку з визначенням положення «по за грою», при якому був забитий перший м’яч у ворота „Сули”, що переросло у сварку після гри . КДК цілком справедливо покарав гравців команди „Сула” та не звернув ніякої уваги і ніяк не відреагував на той факт, що дані надані інспектором матчу Олексюком з Кремененчука, м’яко кажучи, не відповідали дійсності, а КДК в основному поклався на викладену ним інформацію. Цей факт тим цікавіше, що самого Олексюка не було на засіданні. Дивно, чи не так ?! Про те, що дані не правдиві є офіційні документи.
    І, нарешті, третій випадок, який через ЗМІ наробив галасу. Кореспондент команди „Гірник”(Кременчук) після гри в Лубнах написав емоційну статтю. Та чи все так насправді? Факт подряпаного автобусу (за межами стадіону)  був зафіксований інспектором зустрічі Левчуком Ю. з Полтави, та хто його пошкодив ніхто не бачив, а де був водій в цей час – не зрозуміло. Роздягальня для команди гостей була надана – юнацька команда „Гірника” навіть прийняла гарячий душ. Чому доросла команда не переодягалася у роздягальні невідомо, а коли вона прийшла прийняти душ, то двері були зачинені. По якій причині – знає тільки голова лубенської федерації футболу, під чиїм відомством знаходиться дана душова кімната. Щодо поведінки вболівальників, то ніякого криміналу в їх діях ні наряд міліції, ні інспектор матчу не вгледіли. А що КДК? КДК прийняв на віру слова «горе-писаки» та представників „Гірника” , тренер якого, до речі, не дивлячись на свій солідний вік з самого початку гри коментував біля бровки дії своїх гравців, чужих та суддів не сильно підбираючи слова, провокуючи всіх, доки його трохи не заспокоїли . Та вочевидь не взяв до уваги пояснення інспектора, який не тільки, на мій погляд , об’єктивно оцінив події, а й відрізняється від деяких своїх колег професіоналізмом . До речі, з боку обвинувачених нікого не було, бо мабуть люди, які займаються підготовкою до засідань КДК забувають вчасно надіслати факс про засідання, не надають ніяких матеріалів по питанням, а їхати не знаючи, що тебе чекає не має сенсу. В кращому випадку можна буде подати апеляцію, та для розгляду апеляції треба платити гроші. Замкнуте коло …
       Так чому ж зняли „Сулу” ? Чому вимоги і санкції до команд, як до професійних клубів, а рішення приймаються на основі нічим не підтверджених фактів ? Чому знімають команду дорослу і не дають дограти юнацькій команді ? Скільки треба платити добровільних членських внесків за рік ? Чому КДК то прислухається до своїх делегатів,то ні ? І взагалі, кого карати, якщо не має ніяких важелів впливу на людей, відповідної структури ?

Тренер команди „Сула”(Лубни)                                                  

Анатолій  Сірик

Погода