Матчі - 27-08-2022, 05:08 - admin 5228

Чорна смуга Скрипника продовжується

«Ворскла» програє другий матч поспіль на старті чемпіонату.
Чорна смуга Скрипника продовжується

“Ворскла” (Полтава) – “Верес” (Рівне) 1:2 (1:0)

Протокол матчу

Після поразки в першому турі від луганської «Зорі» головний тренер полтавців Віктор Скрипник дістав чималу порцію критики від уболівальників. Тому було дуже цікаво подивитися на те, як наставник відреагує на провальну гру.

І реакція була. У першу чергу вона виявилася в зміні пари центральних захисників. Як і в матчах з АІКом на поле зі стартових хвилин вийшли Яворський і Зайков. Бацула не потрапив у заявку, а його місце в «старті» зайняв Мельничук. Марлісон, який поки не може знайти себе на вістрі атаки «Ворскли», залишився в запасі, а на його місці діяв Сефері.

Перший тайм, у якому всі питання можна було знімати

У першому таймі рішення тренера позитивно вплинули на гру «Ворскли». Полтавці атакували багато, діяли швидко та з задоволенням. Тому моменти біля воріт Когута не забарилися. На 6-й хвилині Феліпе трохи не влучив у ворота, замикаючи головою подачу з кутового. На 10-й хвилині Степанюк отримав довгий пас від Різника і, можливо, сам того не очікуючи, опинився сам на сам з воротарем суперника. Обвести Когута в цьому моменті не вийшло. На 15-й хвилині Олійник не зумів сильно пробити з меж штрафного майданчика й м’яч став легкою здобиччю воротаря «Вереса».

Як бачимо, моменти «Ворскла» створювала регулярно, тому гол від полтавців був логічним. На 21-й хвилині нашій команді вдалася швидка атака. Сефері обігрався в центрі поля з Степанюком і помчав до штрафного майданчика. Далі пішов невдалий простріл на Олійника, однак Євген Пасіч у динаміці не зміг просто вибити м’яча, а натомість викотив його на набігаючого Скляра. Олександр з близької відстані пробив під поперечину – 1:0.

Після голу малюнок гри суттєво не змінився. Але у «Вереса» почали з’являтися перші моменти. Вони не були наслідком якихось комбінаційних дій рівнян, а, скоріше, результатом «обрізок» ворсклян у центрі поля. На 34-й хвилині Геннадій Пасіч намагався закрутити м’яча у дальній кут, воротар «Ворскли» в стрибку відбив не надто складний удар.

Полтавці відповіли на 39-й хвилині. Толі навісив на дальню стійку, де Яворський виграв позицію й головою пробивав у нижній кут. Когут був уважним і перевів м’яча на кутовий.

А на 42-й хвилині «Верес» втратив свій найкращий момент у першому таймі. Лебеденко виконав прострільну передачу з лівого флангу і Дахновський пробив вище воріт практично з лінії штрафного майданчика.

Щасливий квиток для «Вереса» в другому таймі

Другий тайм розпочався з травми Феліпе. Бразилець, який в першому таймі активно ходив до чужого штрафного майданчика на стандартах й загрожував воротам Когута, як здалося, потягнув м’яз. Заміна й чергові перестановки у «Ворскли». На полі з’явився Козиренко, а місце на правому фланзі захисту зайняв Скляр. На 68-й хвилині комбінація в захисті знову змінилася. Сергій Яворський, який вже був на жовтій картці, залишив поле, а замість нього вийшов Артем Челядін.

У порівнянні з першим таймом темп гри в другому таймі дещо впав. У підопічних Віктора Скрипника вже не виходило легко проходити оборону суперника й створювати моменти. «Верес» також до пори до часу не вражав, але десь з 70-ї хвилини почав потроху перехоплювати ініціативу й грати активніше.

На 74-й хвилині Станіслав Шарай, який з’явився на полі кількома хвилинами раніше, перевірив пильність Різника ударом зі штрафного. Воротар «Ворскли» перевів м’яча з-під поперечини на кутовий.

А на 81-й хвилині рівняни рахунок зрівняли. Сергійчук виконав переведення з правого на лівий фланг. Скляр до останнього пішов на перехоплення й не дістав м’яча головою, «проваливши» свою зону. У результаті Пасіч безперешкодно дійшов до штрафного майданчика й пробив. Цей удар було заблоковано, але на добиванні першим був Кучеров, який на мить випередив Челядіна й з близької відстані вгатив м’яча в ворота -1:1.

Кінцівка матчу пройшла під знаком намагань полтавців усе ж вирвати перемогу. На полі з’явилися «свіжі» нападники Кравчук і Марлісон. Проте крім пари кутових щось більш небезпечне «Ворсклі» створити не вдалося.

А «Верес», який, як здавалося, був би радий і нічиїй, на шостій компенсованій хвилині витягнув свій щасливий квиток. Мельничук на лівому фланзі не витримав «лінію», Михайло Шестаков самотньо вивалився на ворота й проштовхнув м’яча повз Різника. 1:2 – перемога працьовитої команди Юрія Вірта.

Знову запитання

Якщо після першого туру запитання були до Віктора Скрипника, то після другого вони є до керівництва полтавського клубу. Наразі «Верес», який грає без жодного легіонера, має максимальний результат – шість очок із шести. А «Ворскла», за яку виступає найбільше легіонерів у порівнянні з іншими командами Прем’єр-ліги, поки не здобула жодного очка й з великою долею вірогідності закріпиться на останньому місці. Можливо, для досягнення результатів у нинішньому чемпіонаті України зовсім не обов’язково залучати іноземних гравців, які якщо й хочуть ризикувати життям, переїжджати в воюючу країну, то тільки за великі гроші?

Олександр Данник

Фото – Прес-служба НК “Верес” (Рівне)

Погода