Матчі - 25-03-2012, 05:03 - sasa 152

\”Чорноморець\” перекриває \”Ворсклі\” шлях до Європи…

\”Чорноморець\” перекриває \”Ворсклі\” шлях до Європи…

Полтавці поступилися в Одесі \”Чорноморцю\” – 1:2, хоча по грі і за кількістю моментів навіть перегравали одеситів. Поразка з тих, які називають прикрими та незаслуженою…

 

Чорноморець – Ворскла – 2:1

Протокол матчу

 

На Лігу Європи залишаються лише теоретичні примарні шанси – ось підсумок поєдинку в Одесі. Дуже цікава і насичена гра завершилась неприємною поразкою полтавчан. А для збереження надії хоч якісь очки потрібно було брати.

Стартовий склад приніс чергову точечну зміну – відмінно увійшовши у гру в минулому матчі, право вийти з перших хвилин отримав Чічіков. Все так же продовжує користуватися довірою тренера Казаков.

Перші чотирнадцять хвилин на полі була одна команда – \”Чорноморець\”. Атаки моряків хвилями накочувались на оборонні редути гостей. І все було б добре, якби не ляп молодого кіпера. На восьмій хвилині Лео Матос завдав удару метрів з тридцяти, а Казаков примудрився підправити м’яч у сітку, хоч ніхто йому не заважав.

Тільки отримавши на голови холодний душ полтавчани почали ворушитися. Безус двічі виходив на ударну позицію, але першого разу забарився з ударом, а за мить дальній постріл Романа зумів ліквідувати Безотосний. Пішла швидка динамічна гра в гойдалки. У господарів активно діяв Балашов, який просто не помічав захисників, у гостей розгортав атаки Маркоскі, який нарешті прокинувся від зимової сплячки.

На двадцятій хвилині Безус відмінно вивів на хорошу позицію Чічікова – Олексій послав кулю близько від дальньої штанги, але повз ворота. А в кінці тайму той же Чічіков здорово відгукнувся на простріл Селіна, але з кількох метрів послав кулю вище воріт. Перша половина гри пройшла у захоплюючому видовищі. Дещо випадав з неї Ребенок, який, схоже, перегорів ще до початку.

Другий тайм розпочався з тиску полтавчан і вже за п’ять хвилин після свистка Селін зрівнює рахунок! Забули захисника гравці \”Чорноморця\” і лівий бек гостей чітко кладе кулю в кут. Та раділа \”Ворскла\” недовго. Лівий захисник збірної України отримав травму в одному з зіткнень, вимушена заміна призвела до перебудов на фланзі і в опорній зоні полтавчан – Краснопьоров пішов на місце Селіна, а Оберемко мусив із свіжими силами вести гру в центрі.

Гра стала обережнішою. Свої моменти втратили Бурдужан (затягнув з ударом) та Янузі (мимо та повз ворота). Схоже, за час дискваліфікації албанець повністю втратив навики завершального удару. А який пас виклав йому співвітчизник Даллку в одній з контратак! Але… Забив \”Чорноморець\”. Провал у захисті, безвідповідальна \”свічка\” у штрафному майданчику від Чеснакова і Бурдужан наносить невідпорний удар від перекладини. Схоже, м’яч таки перетнув лінію воріт, але, щоб не виникало питань, Бакай спокійно з метра знімає всі питання доки захисники перебували десь далеко. Мабуть, подумки вираховували гіпотетичних суперників у Лізі Європи… Сплеск попереджень став жовтим підсумком нічийного за грою матчу. Результат визначають голи, а їх \”Чорноморець\” забив на один більше.

Єврокубкам цього сезону можна легенько починати махати ручкою.

Віталій Сонікссон


Погода