Новини - 19-08-2015, 02:08 - sasa 122

Цього тижня полтавські веслувальники можуть здобути олімпійські ліцензії

Цього тижня полтавські веслувальники можуть здобути олімпійські ліцензії

У Мілані (Італії) розпочинається чемпіонат світу з веслування на каное і байдарках, на якому вже 22 серпня стануть відомі володарі перших ліцензій на право участі в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

 

Павло Алтухов готовий до чемпіонату світу в Мілані

 

В італійському Мілані у складі збірної України змагатимуться 5 представників Полтавщини, але лише двоє із них виступатимуть у тих номерах програми, які входитимуть до програми Олімпійських ігор 2016 року. Павло Алтухов (Полтавська-Хмельницька обл.) виступатиме на каное-одиночці на дистанції 1000 метрів. Тут у Мілані будуть розіграні перші 6 олімпійських ліцензій. А це значить, що навіть не всі учасники головного фіналу на цій дистанції – фіналу А (9 фіналістів) зможуть достроково вибороти ліцензії. Тож для того, щоб здобути першочергову ліцензію Павлу Алтухову треба не просто пробитися до фіналу А, а ще й фінішувати у ньому як мінімум на 6-му місці.

Полтавка Марія Кічасова у Мілані виступатиме у складі збірної України на байдарці-четвірці (500 метрів). У цьому жіночому виді веслувальної програми на чемпіонаті світу будуть розіграні 10 олімпійських ліцензій. Тут їхніми володарями стануть 9 екіпажів фіналістів на жіночій байдарці-четвірці та навіть один екіпаж, який переможе у втішному фіналі – фіналі \”Б\”.

Катерина БАБИЧ

Погода