Останні новини - 16-08-2010, 11:08 - sasa 174

Цуррі дебютував у чемпіонаті Туреччині

Колишній захисник "Ворскли" зіграв перший офіційний матч за нову команду.
Цуррі дебютував у чемпіонаті Туреччині

Наприкінці минулого сезону гравець полтавської «Ворскли» албанський легіонер Дебатік Цуррі перейшов до команди «Генчлербірлігі» зі столиці Туреччини Анкари.

З початку липня ця команда почала готуватися до нового сезону в Суперлізі турецького футболу. За цей час Цуррі в основному складі зіграв майже півтора десятка контрольних і товариських матчів з командами Туреччини, Польщі, Сербії, Австрії, Німеччини й Англії (в Австрії «Генчлербірлігі» зіграв унічию – 0:0 з «Уїган Атлетік»).

За тиждень до старту чемпіонату Туреччини, 8 серпня, відбувся матч Суперкубка Анкари з футболу, в якому зіграли дві команди зі столиці Туреччини, які виступають в елітному дивізіоні – «Гечлербірлігі» (в минулому сезоні – 10 місце в Суперлізі) і «Анкарагюджю» (12 місце). У цій грі Дебати Цуррі вийшов у стартовому складі і відіграв без заміни. Основний час суперкубкового двобою завершився внічию – 0:0, а в серії пенальті переміг «Генчлербірлігі» – 7:6. Таким чином колишній ворсклянин вже став володарем свого першого турецького трофея.

Але чи зміг Цуррі остаточно закріпитися в основі – відповідь на це питання мав дати перший офіційний календарний матч чемпіонату Туреччини, в якому 15 серпня «Генчлербірлігі» грав на виїзді з «Ескішехірспор». У цьому матчі, який завершився внічию – 0:0, Цуррі також вийшов у стартовому складі і відіграв усі 90 хвилин. Таким чином уже можна стверджувати, що колишній ворсклянин остаточно закріпився в основі команди з Анкари. У першому матчі чемпіонату Туреччини склад «Генчлербірлігі» був таким: Сердар, Махмут, Кулушич, Цуррі, Кулсік, Мурат, Хуршут (Серкан, 79), Сем Кан, Гарбузі (Йедінак, 73), Октай, Білал (Біллі, 65).

Погода