Новини - 04-08-2010, 10:08 - sasa 189

Далеко за межею призерів

Далеко за межею призерів

Уже в перший день чемпіонату світу з кульової стрільби в Мюнхені наш земляк Владислав Григоренко з Комсомольська вийшов на вогневий рубіж, щоб виступити у стрілецькій вправі ГП-6 (гвинтівка пневматична, 10 метрів, 60 пострілів – 6 серій по 10 пострілів).

Виступ нашого земляка виявився невдалим. Перехід Григоренка від молодіжного віку, в якому він був чемпіоном та призером європейських чемпіонатів, рекордсменом України серед своїх ровесників, – до складу національної збірної є проблемним, причому вже не в перших змаганнях у складі національної збірної.

У Мюнхені у цій стрілецькій вправі Владислав посів 73 місце серед 128 учасників з усіх континентів. Результат нашого земляка виявився занадто далеким від по-справжньому снайперського – 588 очок. У кожній із 6 серій з 10 пострілів Григоренко стабільно вибивав по 98 очок. Відверто кажучи, кінцевий результат комсомольчанина у цій стрілецькій вправі був таким, що з ним він навряд чи потрапив би до десятки кращих за підсумками чемпіонату України. Та й інші українці відстрілялися не дуже гарно: олімпійський чемпіон Артур Айвазян (Крим) і срібний призер Олімпійських ігор Юрій Сухоруков (Донецьк) у цій стрільбі набрали по 593 очки й посіли в особистій першості відповідно 29 і 31 місця. У командній першості (з очками, набраними кожним із стрільців), збірна України посіла 10 місце (1774 очки). Командну перемогу у цій вправі здобула збірна Китаю (1787 очок), срібло – Росія (також 1787 очок), бронзу – Італія (1782). А ось у змаганні юніорів збірна України у вправі ГП-6 стала срібним призером світового чемпіонату. Тут наші юніори у командній стрільбі набрали 1772 очки, програвши своїм старшим товаришам з національної збірної України лише 2 очки.

Погода