Футзал - 14-03-2011, 03:03 - sasa 129

“Дальні острови”!

“Дальні острови”!

У неділю завершилась чергова відкрита першість ПЗМС

Вища ліга

Матч за третє місце

ПЗМС-1 – Нове життя – 3:5 (Банний, Обревко – Бондар, Піхальонок-3, Мелащенко).

І цього року господарі паркету залишаться без нагород. У матчі за бронзу ПЗМС у важкому поєдинку поступився “Новому життю”. Рахунок у середині першого тайму відкрив Мелащенко. За дві хвилини своє слово сказали легіонери – швидка атака другої четвірки машівчан завершилася влучним ударом Бондаря. Господарі під кінець першої половини змогли переломити хід гри. На 19-й хвилині Обревко класним ударом з розвороту скорочує рахунок. А за хвилину до закінчення Банний зі штрафного, не без допомоги рикошета, змушує капітулювати Шостака.

Друга половина пройшла в обопільних атаках. На 38-й хвилині Обревко виводить свою команду вперед – 3:2. Та майже одразу Піхальонок ударом з лінії воротарського майданчика зрівнює рахунок. Останні десять хвилин краще провели гравці склозаводу. Двічі на допомогу Шостаку після ударів Дубницького та Литвина приходила стійка. Однак забити ще бодай один раз господарям паркету не вдалося. Натомість \”Нове життя\” змогло ще два рази розписатися у воротах Гуржія. І обидва м\’ячі на свій рахунок записав Піхальонок, причому свій останній гол він провів з десятиметрового штрафного удару за декілька секунд до фінального свистка.

Фінал

Дальні острови – Андріївка – 5:2 (Косенко-2, Клименко, Кабаненко, Ю.Усаковський – Ніколаєнко, Кундель)

Справжньої інтриги у головному фіналі, на жаль, не вийшло. Вже у середині другого тайму стало зрозуміло, що досвідчені “островитяни”, у складі яких грали такі видатні постаті у вітчизняному футзалі, як брати Усаковські, Мансуров, Косенко та Кабаненко, не залишать шансів переможцю регулярного чемпіонату. Досвід, помножений на майстерність – то велика сила! А якщо до цього додати ще й кілька суддівських помилок, звичайно, не на користь машівчан, та відсутність через дискваліфікацію у їхньому складі кращого бомбадира ліги Зіпуннікова, то стає зрозумілим, чому шальки терезів схилилися на бік команди Вячеслава Ткача. “Островитяни” давно мріяли про трофей і заслужено його вибороли. Вони дійсно були найсильнішими на турнірі – і за складом, і за грою.

Рахунок у фіналі не сильним, але точним ударом на 8-й хвилині відкрив Косенко. Клименко його подвоїв, а перед перервою “Андріївка” скоротила відставання до мінімуму. Проте на більше машівчан не вистачило. У середині другого тайму вони зняли воротаря, замінивши його п’ятим польовим гравцем, проте розіграти зайвого “Андріївці” не вдалося. Після того, як рахунок став 5:1, усі питання про переможця турніру було знято. Гол Кунделя став нагородою машівчанам за те, що вони боролися до кінця.

Перша  ліга

Матч за третє місце

Дальні острови-2 – ПЗМС-2 -3:2 (Хрипко, Сидоренко, Попенко – Сигида, Шевчук).

Всі події у цьому матчі розгорнулися у другій його половині. Рахунок на 28-й хвилині відкрили футболісти “Дальніх островів”. Стрельченко покотив м’яч у бік воріт, а Хрипко п’ятою переправив його у ворота. Через три хвилини господарі змогли відновити паритет. Масована атака призвела до трьох ударів поспіль по воротах “островитян”. З двома першими голкіпер впорався, а от останній постріл Шевчука знайшов ціль. У середині тайму команди знову обмінялися голами. Спочатку Попенко прибрав захисника і пробив у правий від воротаря кут, а згодом Сигида після сольного проходу вдруге у матчі зрівняв рахунок. Розв\’язка настала в останні три хвилини. На 47-й хвилині після прострілу з правого флангу Шевчук двічі буквально з метра влучив у голкіпера. А за сорок секунд до закінчення гри Сидоренко вирвав перемогу для своєї команди – 3:2.

Фінал

Атака-Автотранс –  Полтавагаз – 4:5 (Касьян-2, Голованьов, Лисяк – Швидкий, Педорченко-4).

Перед грою “Атаку” всі вважали переможцем турніру. Після вдалої гри у півфіналі команда Валентина Горбаньова повинна була легко розібратися зі своїм суперником, тим більше, що у груповому турнірі автотрансівці двічі були сильнішими – 7:3 та 14:6.

Але фінал є фінал! “Полтавагаз” чітко дотримувався тактики гри на контратаках. Головне завдання було – не пропустити, а момент для того, щоб відзначитися все одно буде. І перший саме такий момент з’явився на 11-й хвилині. Педорченко на фланзі прокинув м’яч опоненту поміж ніг і втік на побачення з Яковченком. Дуель воротар програв – 0:1. Протрималися у ролі лідера газовики лише сім хвилин. Лисяк несильним ударом зробив рахунок 1:1. На 20-й хвилині Швидкий метрів з десяти з правого флангу влучно пробив у дальній кут. Яковченко був безсилим. Проте ще до перерви Голованьов відновив статус-кво.

Другий тайм став бенефісом Педорченка. Десятка “Полтавагазу” тричі розписався у воротах суперника протягом шести хвилин. Лише на перший влучний удар газовиків “Атака” швидко відповіла пострілом Касьяна. Вдруге Дмитро відзначився за двадцять секунд до завершення гри, лише трохи підсолодивши гірку “пігулку”. “Полтавагаз” виграє першу лігу – і це сенсація змагань!

Вололимир ХОМІЧ

Погода