Першість Полтавщини - 05-10-2010, 12:10 - sasa 217

Давид проти Голіафа

Давид проти Голіафа


alt«Колос» (Кобеляки) – «Нове життя» (Андріївна) 1:5 (0:3)

3 жовтня 2010 року. Кобеляки. Стадіон «Колос». +15с.  150 глядачів. Оцінка поля – 3
Судді: В.Чернишев, А.Яненко, Є.Сухенко (всі – ІІ категорія, Кременчук)
Кобеляки: Слинько, Смірнов, Волочай, Немченко, Я.Ломаков (Вовченко, 61), Рєдчиц, Лупінос, Кононенко, Зінченко, Маньківський, Бажан (Калюжний, 70)
Запасні: Нестеренко, Галаган, В.Ломаков
Головний тренер: О.Янковський
Андріївка: Замковий, Гориславець, Сіренко(Міщенко, 82), Ткаченко, Азаров, О.Ротань (Воронченко,88), П.Ротань, Нечипорук (Микійчук, 80), Гришин (Рудь, 77), Гребенюк (Лубенець, 84), Зіпунніков (Домненко, 68)
Запасні: Мелащенко
Головний тренер: І.Коваль
Голи: Зінченко (56) – Гребенюк (8), О.Ротань (17 пен., 86), Зіпунніков (21), Рудь (88)
Попередження: Волочай (79) – Сіренко (2), О.Ротань (58)
Юнаки – 0:5

Статистика:
Удари:  4 – 15
Удари (у площину): 3 – 10
Штрафні: 2 – 3
Кутові:  4 – 3
Офсайди:  1 – 7
Фоли: 10 – 18

alt«Колос» не зміг на рівних протистояти одному з лідерів чемпіонату. «Нове життя» показало свій клас та здобуло заслужену перемогу. Але в той же час гості довели, що навіть за рахунку 3:0 на свою користь краще не розслаблятися…

Якщо дивитися правді в очі, то перед грою ніхто з уболівальників «Колоса» не вірив у мирову (а тим паче перемогу) господарів. Кобеляцька команда зараз не в тому вигляді, щоб на рівних боротися з грандом Полтавської області. Крім того в попередньому турі кобелячани були на виїзді розтрощені чинним чемпіоном області – «Великою Багачкою» з непристойним рахунком 0:6!

Осічка «Нового життя» у звітній зустрічі могла в кінці сезону дуже дорого коштувати команді з Машівського району, тому навіть на матч з аутсайдером тренерський штаб «синьо-білих» відрядив найсильніший склад. Зірковий нападник гостей Олександр Мелащенко хоч і приїхав на гру, проте так і не зіграв жодної хвилини в матчі. Екс-гравець «Ворскли», «Динамо» та збірної України всі 90 хвилин спостерігав за діями команд з лави запасних.

Перші  сім хвилин гри команди приглядалися одна до одної. На полі панувала силова боротьба з великої кількістю верхових передач. Вже на 2 хвилині господарі заробили перспективний штрафний біля володінь Замкового. Небезпечний удар Кононенка кіпер гостей перевів на кутовий.

Гості відповіли швидким голом. Руслан Ткаченко з правого флангу навісив у штрафну, де ніким не прикритий Олександр Гребенюк елегантно щічкою відкриває рахунок в матчі. Помилився – виймай м’яча!

altЧерез дев’ять хвилин головний арбітр зустрічі Віктор Чернишев ставить одинадцятиметровий за фол проти Зіпуннікова. Олексій Ротань  влучним ударом під перекладину подвоює рахунок в матчі.

В наступній атаці Олексій повинен був робити дубль в матчі, проте влучно перекинути голкіпера «Колоса» йому не вдалося.

Проходить лише три хвилин – і вже «колосята» горять 0:3! Зіпунніков на правому фланзі скористався незлагодженістю захисних редутів господарів, увірвався у штрафний майданчик та невідпорним ударом робить рахунок розгромним.

«Колос» ще в першому таймі мав реальні шанси, щоб скоротити рахунок. На 23 хвилині лише майстерність Замкового рятує гостей після удару впритул Зінченка. Через декілька хвилин тепер вже Бажан завдає удару – набагато вище.

Гості постійно були в русі, не даючи господарям ні хвилини відпочинку. Інколи здавалося, що в кожному з «синьо-білих» футболістів вставлений такий собі моторчик, який не давав їм зупинитися.

На 36 хвилині Гребенюк просто зобов’язаний був забивати четвертий гол гостей в матчі, проте за кобеляччан в даному епізоді зіграла перекладина воріт.  В наступній атаці Олександр мав ще один шанс для свого дублю в матчі, проте до голу йому не вистачили лише якоїсь долі метра. До свистка на перерву нічого істотного в матчі не сталося, тому за рахунку 3:0 на користь «Нового життя» команди пішли відпочивати.

В другому таймі картина  на полі не змінилася. Гості як коршуни налітали на володіння Слинька, а «колосята» відчайдушно оборонялися.

altНа 49 хвилині одноклубники вивели на побачення віч-на-віч з кіпером господарів Зіпуннікова, проте Слинько зумів вчасно «скластися» та врятувати «Колос» від чергового голу.

Десь з 50 хвилини стає зрозуміло, що гості підсідають. Гандикап у три м’яча подіяв на гостей таким собі сонним еліксиром. Команда навіть не грала, а гралася. Як результат гості самі собі привезли гол.

Почалося все як здавалося в той момент простим пасом Ігоря Сіренка своєму кіперу. Не зрозуміло чому Замковий не відбив миттєво м’яча у поле , а почав за ним гнатися. Як результат смугастий цілує штангу, після чого Зінченко від душі заряджає його у ворота. Це не футбол був, а якась комедія!

Після забитого голу досить не очікувано футболісти «Колоса» включили на повну швидкості на полі. Практично зразу Маньківський повинен був скорочувати рахунок в матчі, але занадто довго почав обробляти м’яча.

Гості відповіли ударом Домненка – Слинько знову рятує , переводячи смугастого на кутовий. Свій останній по справжньому небезпечний момент в матчі «Колос» створив на 83 хвилині. Рєдчиц з правого флангу гарно прострілив у штрафну, де Кононенку якоїсь миттєвості не вистачило до голу. Хтозна, чим би закінчився момент, якби простріл був би трішки слабіший. А так…

altНаприкінці матчу господарям не вистачило фізичних кондицій. Тому як результат під кінець зустрічі гості ще двічі розписалися у воротах кобеляччан. Спочатку Домненко з правого фланку увірвався у штрафний майданчик, обіграв Слинька та прострілив у центр, де Олексій Ротань вколотив м’яча вже у порожні ворота. А вже через хвилину Костянтин Рудь елегантно перекинув кіпера господарів. На цьому і закінчили.

Слід відзначити, що на 82 хвилині у складі гостей на поле вийшов Андрій Міщенко , який лише нещодавно виступав за «Колос». Хочеться від всієї душі подякувати Андрію за гарні матчі та роки, які він провів у складі кобеляцької команди та побажати нових звершень та побільше гарних матчів тепер вже за нову команду. 1:5. Голіаф переміг Давида.

У матчі молодіжних складів молодь «Нового життя» практично знищила кобеляцьких однолітків. Найбільше вражає те, що перший тайм закінчився з рахунком 0:0. Що сталося з молоддю «Колоса» в другому таймі залишається лише здогадуватися.

Погода