ФК Полтава - 15-07-2012, 08:07 - sasa 197

Дебют \”Полтави\” в першій лізі

Дебют \”Полтави\” в першій лізі

\”Буковина\” (Чернівці) – \”Полтава\” – 2:0 (0:0)
Сантрапинських, 51,55
\”Буковина\”: Когут, Аблітаров, Ціколія, Керчу, Вечтомов (Ятленко, 68), Д. Зозуля (Ушаков, 62), Гунчак, Дорош, Сантрапинських, Маковійчук (Орловський, 78), Целих (Бровченко, 46).
\”Полтава\”: Кучинський, А. Зозуля, Даценко, Стоян, Цапій, Обревко (Степанишин, 67), Даньків (Листопад, 71), Безсалий, Одинцов, Зеленевич (Кучеренко, 35), Радіонов (Радченко, 60)
Попередження: Даценко, 18, А.Зозуля, 31, Радіонов, 55 – Аблітаров, 70, Ятленко, 81, Орловський, 90 +4.
Вилучення: Даценко, 30 (друге попередження)

 

Свій дебютний матч у першій лізі \”Полтава\” програла. Але, головне в цій грі – не результат, а те, що полтавські гравці повірили, що вони можуть грати не гірше суперника, який вже провів кілька сезонів у першій лізі. Ось чого не вистачило \”Полтаві\” в цьому матчі, так це досвіду.

Перші 20 хвилин гра була рівною. Команди створили по одному моменту. Спочатку Стоян зі штрафного перевірив пильність Когута, а Гунчак, також з небезпечного штрафного пробив вище поперечини. Оборонні порядки обох команд успішно руйнували атаки і хто знає, як би складався матч, якщо б арбітр зустрічі Андрій Кутаков до 30-й хвилині не видалив Сергія Даценка. Але, якщо другу картку суддя показував за ігровий епізод, коли Даценко заблокував прохід футболіста \”Буковини\” (і то, не факт, що це порушення тягнуло на попередження – 50/50), то першу висмоктав з пальця.

 

Діло було так. У центрі поля господарі збили Олексія Зозулю, той хотів сам розіграти штрафний, але поступився м\’яч Даценку. Коли ж Даценко встановив м\’яч і віддав передачу, то Кутаков зупинив матч і покарав Даценко жовтою карткою за те, що він розіграв штрафний без свистка. Попутно Кутаков показав жовту ще й полтавському Зозулі, яку, правда, невдовзі сам скасував. Так що не за розмови картка, як це бачилося вболівальникам на стадіоні.

 

До кінця тайму футболісти могли відкрити рахунок, але Целих після скидки чернівецького Зозулі пробив вище воріт. У відповідь, Кучеренко зі штрафного закрутив м\’яч у кут воріт Когута, але воротар м\’яч відбив на кутовий. У перерві в складі \”Буковини\” з\’явився Бровченко і пішла зовсім інша гра. \”Містяни\” змушені були захищатися, оскільки господарі подовгу контролювали м\’яч, користуючись зайвим гравцем. Знову ж таки, моментів біля воріт Кучинського не було, але більш досвідчені гравці \”Буковини\” змогли скористатися першою ж помилкою. Кучинський не втримав м\’яч після подачі Маковійчука та Сантрапинських потрібно було всього лише не потрапити в захисників і воротаря, що заважали удару.

А ще через кілька хвилин Сантрапинських зробив дубль. Після взяття воріт полтавці оскаржували його правомірність, оскільки дуже було схоже на положення поза грою. Але повтор показує, що швидше за все Сантрапинських знаходився на одній лінії із захисниками \”Полтави\”. У наступні хвилин десять господарі упустили ще два моменти, а потім гра вирівнялася.

 

З виходом на поле Радченка полтавці спробували для початку забити хоча б гол.  Але, будемо відверті, по грі в другому таймі господарі виглядали краще і довели матч до перемоги, повідомляє прес-служба ФК \”Полтава\”.

Погода