- 19-06-2015, 02:06 - sasa 158

Денис Дедечко: “Грати в єврокубках прагне будь-який футболіст”

Денис Дедечко: “Грати в єврокубках прагне будь-який футболіст”

Екс-півзахисник збірної України та полтавської Ворскли – про свій перехід в Астану, перші враження від клубу та міста і перспективи повернення до збірної України.

– Денис, чому погодився на перехід в Астану?

– Моя мотивація до болю проста і банальна: казахстанський клуб братиме участь у кваліфікації Ліги чемпіонів. Зрозуміло, що це всього лише другий раунд кваліфікації, але можна потрапити в групу. Дуже цікаво спробувати себе в єврокубках. Ніколи в своїй кар\’єрі там не грав. Повторюся, буде дуже цікаво, тому і погодився перейти в Астану.

– Але ж Ворскла також буде брати участь в єврокубках, нехай і в кваліфікації Ліги Європи…

– Я провів у полтавській команді два роки. Багато спілкувалися з тренерським штабом і керівництвом клубу і прийняли рішення, що я піду. Мені потрібно щось міняти. І я прийняв рішення перейти в чемпіонат Казахстану.

– Після Кривбасу ти дуже добре проявив себе в Ворсклі. Але після відмінного сезону був рік, скажімо так, не настільки вдалий для тебе. Втратив мотивацію?

– Складно відповісти, що сталося. Можливо, я розслабився. Чи ще щось таке було. Все склалося до купи. Минулий сезону у Полтаві вже не був таким вдалим, як мені того хотілося б. Однак біло-зелені виконали своє завдання на сезон, і я долучився до того, щоб Ворскла здобула місце в Єврокубках.

– За інформацією footboom.kz, ще під час виступів у Полтаві у тебе були пропозиції від інших клубів. Ти був готовий до трансферу, але не відпускали?

– Кожне трансферне вікно в мене були пропозиції. Не буду приховувати, що хотів піти. Були різні ситуації, але в результаті я залишався в Ворсклі і продовжував працювати.

– Які залишилися враження від часу, проведеного в Полтаві?

– У Ворсклі дуже хороший колектив, тренерський штаб, керівництво, персонал. У мене залишилося багато позитивних емоцій, мені було дуже приємно працювати. Полтава – невелике, гарне містечко. Мені там сподобалося. Плюс, за цей час з’явилося багато яскравих спогадів. Було достатньо незабутніх матчів. Та ж перемога над Шахтарем, або програш Дніпру. Коли ми 1:0 вели, а Дніпро нас вдесятьох обіграв. За ці два роки ми виконали завдання. Команда буде грати у єврокубках. Це позитивний момент для міста і для клубу. Також тільки позитивні слова хотілося б сказати на адресу головного тренера Василя Сачка. Хочу побажати йому удачі та успіхів у подальшому. Він молодий, початківець тренер і вже досяг певного успіху. Думаю, у нього хороше майбутнє.

– Розкажи, що знаєш про свій новий клуб?

Астана – молодий клуб, який ставить максимальні завдання. Це один з брендів Казахстану. Мене тут дуже добре прийняли. У будь-яких дрібницях клуб намагається мені допомогти. Не відчуваю ніякого дискомфорту. Я вже тиждень в Казахстані і відчуваю себе тут дуже добре.

– Знаєш як в Україні багато хто сприйняв твій перехід? Мовляв, погнався за грошима, виїхавши в Казахстан…

– Це неоднозначне питання. Повторюся, головним були єврокубки: якщо Ліга Європи – груповий раунд, але, дай Бог, нам вдасться потрапити до групи Ліги чемпіонів. Грати в єврокубках прагне будь-який футболіст.

– Чи були у тебе варіанти працевлаштування в інших командах?

– Так, надходили пропозиції з України та Росії. Самі розумієте, зараз дуже непроста ситуація в Україні. Кликали в клуб, який знаходиться поза єврокубків. А варіант із Казахстану був найбільш прийнятним. З цим трансфером мені допомогли менеджер Олександр Панков та Ігор Сіренко. Він, до речі, свого часу допомагав мені облаштовуватися в Полтаві. З ними сіли, поспілкувалися і прийшли до того, що цей варіант для мене цікавий.

Погода