Інтерв'ю гравців, тренерів - 03-04-2014, 04:04 - sasa 143

Денис Дедечко: Ворскла рухається у раніше обраному напрямку

Денис Дедечко: Ворскла рухається у раніше обраному напрямку

Гравець Ворскли і національної збірної України Денис Дедечко відповів перед початком 25-го туру на питання прес-служби ПЛ.

– Денисе, от вже кілька турів футболу у Криму не було. Чи зіграєте ви першими у Севастополі?
– У середу вирушили потягом до Криму. Якщо чесно, певні хвилювання через те, щоб все було гаразд, присутні. Можливо, краще було б дістатись місця проведення поєдинку літаком. Але нічого страшного і у наземному транспорті немає. Головне, щоб ми зіграли згідно з календарем. Бажано ще й здобути позитивний результат.

– У перших весняних турах «Ворскла» не програвала, але взяла 5 очок з 9-ти можливих. Як оцінюєш такий здобуток?
– Звичайно, завжди хочеться більшого. Однак, якщо реально дивитись на речі, то, наприклад, у Луцьку цілком могли програти. Там ми точно здобули одне очко, а не втратили два. Тим не менше, приємно, що зуміли повернути собі 6 місце. Але треба дивитись вперед, а там у нас дуже непростий календар.

– Можна зважати і на календар, і на турнірну таблицю. Зараз ви вже наблизились на відстань 4-х очок до 4-го місця. На які команди більше орієнтуєтесь – ті, що позаду чи попереду?
– Поки що, якщо чесно, озираємось на переслідувачів. Справа у тому, що я впевнений: «Металіст» буде продовжувати вигравати. З «Чорноморцем» можна і посперечатись, однак за цією справою не можна забувати про ті 3 команди, які не збираються відставати. Дивлячись тільки вперед, можна не помітити маневрів позаду.

– Що скажеш про останній поєдинок з «Говерлою»?
– Вважаю, що перемогли закономірно. Але і не очікували, що це буде легко. Повести у рахунку було мало. Суперник нам поставив складне завдання швидким голом по перерві. На щастя, ми не розгубились і зуміли взяти своє. Значить, певний запас міцності у нас був.

– Футболістам відомо, над чим вони працюють взимку. Намагались на зборах внести корективи у гру?
– Якщо говорити глобально, то рухаємось у раніше обраному напрямку. Багато часу приділяли тактичним заняттям. Саме через них прагнули покращити показники у захисті, адже пропускали багато. Втім, можливо це був і свідомий ризик, тому що тренер хоче добитись від нас видовищного футболу, який буде подобатись глядачам. А вони люблять, коли бачать більш відкритий стиль гри.

– Як можеш охарактеризувати наступного суперника?
– «Севастополь» краще усього запам’ятав за матчем першого кола. Тоді був напружений поєдинок, який залишав інтригу до фінального свистка і завершився результативною нічиєю 2:2. Як буде зараз, не візьмусь прогнозувати. Тренери мають достатньо інформації про суперника, тож ми підійдемо до зустрічі у всеозброєнні. А я особисто дуже давно не бачив цю команду у ділі. Багатьох гравці севастопольців знаю особисто, маю уявлення про їхні можливості. Але у них новий тренер, тому не виключаю якихось сюрпризів від господарів.

– Усвідомлюєш, що за тобою слідкують не лише вболівальники, але і представники тренерського штабу збірної України?
– Ніколи на цьому не зациклююсь. І раніше такого не було. Граю так, як можу, а всім відомо, що до збірної запрошують через успіхи у клубі. Тут же, у Полтаві, незалежно від того, хто за мною спостерігає, роблю все, що вмію. А оцінювати не мені.

Погода