Інтерв'ю гравців, тренерів - 29-11-2013, 01:11 - sasa 166

Денис Дедечко: Ворскла заслужила високе турнірне становище

Денис Дедечко: Ворскла заслужила високе турнірне становище

Опорний півзахисник Ворскли розповів про причини поразки його команди в попередньому турі

— Денисе, після попередньої гри із «Чорноморцем» Василь Сачко сказав, що ваша команда не награла на поразку й у тому матчі за змістом гри заслуговувала на більше. Чи погоджуєтеся з його думкою?
— Так, цілком і повністю з ним погоджуюся. Гра була рівною. Певне, справедливішою була би бойова нічия. Просто «Чорноморцю» вдалося забити, а нам — ні. А так, за великим рахунком, гра була рівною.

— Тобто, можна говорити, що швидкий гол і визначив результат поєдинку?
— Навіть не стільки швидкий чи нешвидкий, а сам факт, що їм таки вдалося забити м’яч у наші ворота. Ще перед матчем ми розбирали манеру гри суперника й розуміли, що поєдинок не буде щедрим на голи чи навіть на небезпечні моменти, що буде така собі суха, в’язка гра.

— Якою була установка тренера на матч із «Чорноморцем»? Що, можливо, не вдалося виконати?
— Щільно грати у середині поля, не дозволяти розігнатися їхнім швидким атакувальним гравцям. Нас перед матчем попереджали, що одесити вміють добре використовувати свої стандартні положення. І це може спричинити нам серйозну загрозу. І ще установка була після відбору м’яча швидко переходити до атаки.

— Та поразка від «Чорноморця» не надто вплинула на ваше турнірне становище: «Ворскла» й надалі залишається на шостій сходинці. А як щодо внутрішнього клімату й настрою?
— Я би навпаки казав, що ця поразка відчутно вплинула на турнірну таблицю. Так, ми залишилися на тому ж місці, що й були, але за умови перемоги ми би значно зміцнили наше турнірне становище. А щодо настрою — то усередині колективу настрій хороший, бойовий. Немає, дякувати Богу, жодних проблем. Поразку пережили, й будемо дивитися далі. На цьому життя не закінчується. Нам цього року належить зіграти ще один матч, у якому можна брати очки, тому — все ще попереду.

— Як проходить підготовка до матчу з донецьким «Металургом»?
— Нам дали вихідний після «Чорноморця», а вже з понеділка почали серйозно готуватися.

— Перше коло фактично добігло кінця. Як ви вважаєте, шоста сходинка є цілком прийнятний результат для вашої команди?
— Гадаю, що більш ніж прийнятний. Це — хороший результат. Думаю, що цілком заслужили високе турнірне становище тією грою, яку демонстрували впродовж першої частини чемпіонату.

— Із вашого дозволу, кілька запитань щодо збірної. Ви вже в психологічному плані відійшли від провалу у Франції?
— Відійти-то відійшов, але щось говорити про це досі не готовий.

— У одній із футбольних телепередач показали кадри, на яких ви втішаєте одного з гравців національної команди на лаві запасних. Можете сказати, кого вам довелося заспокоювати у Франції?
— Певне, що біля мене Роман Безус сидів…

— Останнім часом усе частіше з’являються чутки про те, що вже найближчим часом ви можете залишити «Ворсклу». Така інформація має щось спільне з реальністю?
— На сьогодні ні на мене, ні на моїх представників ніхто не виходив. Із жодним клубом переговори не веду.

— І наостанок, ви вже почали планувати, як провести зимову відпустку?
— Планую, та ще до чогось конкретного не дійшов. Точно проведу цей час із сім’єю, але де й як, досі не визначився.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ

Український футбол

Погода