Новини - 29-12-2010, 11:12 - sasa 216

Денис Камерилов може поборотися за медалі Олімпіади-2012

Денис Камерилов може поборотися за медалі Олімпіади-2012

Про те, що наш земляк дійсно зможе поборотися за медалі Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні – такого висновку дійшли фахівці та спеціалісти Національного Олімпійського комітету України.

Завдяки такій реальній перспективі полтавський веслувальник Денис Камерилов увійшов до затвердженого списку спортсменів, які щомісячно з 1 січня 2011 по 31 серпня 2012 року отримуватимуть додаткові кошти для підготовки до найголовніших спортивних стартів чотириріччя – Олімпійських ігор у Лондоні.

До цього списку, який уже затверджений НОК України, увійшли загалом 26 спортсменів нашої країни. Саме ті спортсмени, які мають реальні шанси поборотися за звання чемпіонів та призерів Олімпійських ігор 2012 року. Для цих 26-ти найперспективніших атлетів додатково виділено загалом понад 1 мільйон гривень – для їхньої продуктивної підготовки до стартів в олімпійському Лондоні.

Серед них і полтавець Денис Камерилов – разом зі своїм товаришем по човну каное-двійці Віталієм Вергелесом зі Львова. Веслувальний екіпаж Камерилов-Вергелес – міцна команда. На човні каное-двійці хлопці виступають разом уже майже п\’ять років. За цей період вони ставали чемпіонами Європи та світу серед юніорів та молоді, були фіналістами дорослих чемпіонатів Європи, світу, етапів Кубка світу. Цього року Камерилов і Вергелес завоювали, напевно, по два десятка медалей на кожного – на змаганнях національного та міжнародного рівня. Крім того, у 2010 році, за офіційними даними Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, саме Камерилов і Вергелес були визнані найсильнішими спортсменами-студентами України. Бо цього року ніхто з українських студентів на світових студентських чемпіонатах не зміг завоювати більше медалей, ніж Денис Камерилов – студент Полтавської державної аграрної академії, та Віталій Вергелес – студент Національного університету \”Львівська політехніка\”. На чемпіонаті світу-FISU з веслування 2010 року, який проходив у серпні в Познані (Польща), кожен з них завоював по 3 медалі. На каное-двійці Камерилов і Вергелес спочатку разом вибороли срібну медаль на дистанції 200 метрів, потім – бронзову на 500 метрів. І нарешті ще по одній бронзовій медалі полтавець і львів\’янин завоювали у Познані вже в іншому човні студентської збірної України – каное-четвірці на дистанції 500 метрів. А протягом усієї їхньої спільної спортивної кар\’єри екіпаж Камерилов-Вергелес устиг завоювати стільки медалей різних змагань, що весь цей \”благородний метал\”, напевно, вже не зможе поміститися навіть у їхньому човні-каное.

Окрім Дениса Камерилова і Віталія Вергелеса до числа 26 найперспективніших спортсменів України, на підготовку яких до Олімпійських ігор 2012 року виділено додатково понад 1 мільйон гривень, також увійшли: Яна Беломоїна (велоспорт-маунтенбайк), Наталія Кальниш, Іван Бідняк (обидва – стрільба кульова), Ігор Борисік, Андрій Говоров, Дарина Зевіна (усі – плавання), Роман Гонтюк, Марина Прищепа (обидва – дзюдо), Юлія Єлістратова (триатлон), Антон Захаров (стрибки у воду), Юлія Каліна (важка атлетика), Вікторія Коваль (стрільба з лука), Дмитро Косинський, Андрій Мартинюк, Микита Нестеренко, Ганна Тітімець (усі – легка атлетика), Олена Максименко (художня гімнастика), Дмитро Пишков (боротьба греко-римська), Олександр Сатін (стрибки на батуті), Ганна Соловей (велоспорт-шосе), Андрій Стадник (боротьба вільна), Олег Степко (спортивна гімнастика), Вікторія Терещук (сучасне п\’ятиборство), Олександр Усик (бокс).

Погода