ФК Полтава - 20-10-2009, 09:10 - Націоналіст 253

Дербі по-полтавськи. Дубль другий.

Дербі по-полтавськи. Дубль другий.
У середу на ФК “Полтава” очікує пропущений матч 4-го туру. Тоді полтавці були зайняті в кубку України і матч було перенесено.  Цього ж разу вже ніщо не завадить завітати в гості до городян землякам з комсомольського “Гірник-Спорта”.
Тобто на вболівальника очікує дербі. Правда, поки лише обласного розливу, але все ж. Підтекст таких матчів зазвичай все одно відчувається: гравці команд з необласного центру намагаються показати, що і вони вміють грати у футбол не гірше від своїх колег, які грають на даний момент у головній команді області.
Підтверджує це і статистика взаємовідносин команд. Вже перший матч між “Полтавою” та “Гірником-Спорт” завершився несподіваним погромом городян у Полтаві. У другому таймі гості з Комсомольська просто знищили полтавців, забивши у їх ворота чотири сухих м’ячі. При цьому хет-триком відзначився Сергій Кравченко (тезка екс-гравця полтавської “Ворскли”). Не вдалося взяти реванш “Полтаві” і в другому колі. Матч закінчився нульовою нічиєю.
У наступному чемпіонаті комсомольчани в першому матчі знову засмутили полтавців. На цей раз городяни, які йшли серед лідерів, досить несподівано поступилися одному із аутсайдерів з рахунком 1:0. “Комсомольське закляття” було знято 11 квітня 2009 року, коли “Полтава” з четвертого разу таки перемогла земляків. Борзенко і Полтавець, забивши два голи з інтервалом у три хвилини, забезпечили господарям впевнену перемогу.
Цей матч буде останнім для обох команд у першому колі і для обох є непоганим шансом поліпшити турнірне становище. ФК “Полтава” у разі перемоги зможе переміститися на чисте друге місце і скоротить відрив від беззаперечного лідера армянського “Титану” до чотирьох очок, обійшовши ще одних земляків з кременчуцького “Кременя”. А “Гірник-Спорт” у випадку успіху зможе зрівнятися за очками з ФК “Суми” і розділити з ним сьоме місце.
1. 28.09.2007. Полтава. ФК “Полтава”-“Гірник-Спорт” (Комсомольськ) 0:4 (0:0)
   (Кравченко, 47, 60, 61, Малиночка, 70)
2. 16.05.2008. Комсомольськ. “Гірник-Спорт” (Комсомольськ)-ФК “Полтава” 0:0
3. 22.08.2008. Комсомольськ. “Гірник-Спорт” (Комсомольськ)-ФК “Полтава” 1:0
    (Скляренко, 71).
4. 11.04.2009. Полтава. ФК “Полтава”-“Гірник-Спорт” (Комсомольськ) 2:0 (2:0)
    (Борзенко, 20, Полтавець, 23).
Погода