- 29-06-2010, 08:06 - sasa 187

Десять хвилин до сенсації

Десять хвилин до сенсації

«Миргород» — «Велика Багачка» 1:3 (1:0)
«Миргород»: Дмитрієв, Кіссе, Голиш, Котик, Небрат, Осипенко, Дяченко, Горбань, Ковтун, Тітаренко, Назаренко (Свенцицький, 62).
«Велика Багачка»: Гринько, Безуглий, Гришанович, Федорішин, Ященко (Хоменко, 84), Диндіков, Баштовий, Дубницький, Подробаха (Канюченко, 88), Зав’ялов, Зіпунніков.
Судді: Терновий (Червонозаводське), Коваленко, Новік (обидва — Полтава)
Голи: Дяченко (17) — Безуглий (82), Хоменко (88, 90).
Попередження: Горбань.
Юнаки 0:0
Миргород. 200 глядачів.

На 8 хвилин матч тривав довше, ніж треба було «Миргороду», щоб створити найгучнішу сенсацію цьогорічної першості. Команда, яка звикла отримувати в останніх турах у свій борт по 5—6, а то й 9 торпед, цього разу вийшла на поле з найсерйознішими намірами. І майже ці наміри реалізувала. Завадила їй остання десятихвилинка. Або ж у гостей врешті проклюнулася воля до перемоги, або у миргородців раптом закінчився бензин. Словом, маємо те, що маємо…

Якщо ж про все це трохи докладніше, то гра розпочалася цілком очікуваними атаками «Великої Багачки». Господарі безпомилково діяли в захисті, хоча, за великим рахунком їх у стартові хвилини серйозно й не напружували. Відчувши, що лідерським наступальним діям бракує справжньої гостроти, миргородці посміливішали і теж почали шукати щастя біля чужих воріт. І на 17-й хвилині фрагмент щастя таки впав до їх рук. Господарі били штрафний фактично з бровки, перша спроба відскочила від стінки практично на те ж самісіньке місце. І тут Дяченко запустив парашут за неймовірною траєкторією у дальній кут багачанських воріт. У таких випадках заведено звинувачувати воротаря, але я би робити цього стосовно Гринька не став. Вирахувати такий постріл практично неможливо — ще сто разів бий, а так не влучиш. Менше з тим, 1:0.

Після цього господарі майже увесь час оборонялися. Інколи їх усією командою заганяли у власний воротарський майданчик, але й там вони трималися героїчно, не даючи реалізуватися жодній із численних спроб зрівняти рахунок. Крім того, спіймав кураж Дмитрієв і тягнув усе, що до нього долітало. А долітало таки багато.

Така облога фортеці «Миргород» з елементами штурму тривала увесь перший тайм і продовжилася в другому. Кілька разів оборонці виносили м’яч із порожніх воріт. Коли в миргородців уже не вистачало ресурсу триматися, на допомогу їм приходили суперники. Як це було на 70-й хвилині, коли Дубницький зі свого флангу щосили влучив у Зав’ялова, який загаявся у чужому воротарському, не встигнувши повернутися після попередньої атаки. Час спливав, а рахунок не змінювався. Більше того, стало здаватися, що тиск «Великої Багачки» поступово послаблюється. В силу ряду причин, гості прибули на гру з короткою лавою запасних, тож коли присутні на полі від втоми стали зменшувати обороти, замінити їх було фактично нікому.
Перший акт розв’язки відбувся на 82-й хвилині. Дуже прикро було миргородським уболівальникам, що їхній воротар, який неодноразово рятував команду в безнадійних, здавалось би ситуаціях, не зміг упоратися не надто сильним пострілом Безуглого здалеку. Так Олександр, котрий у цьому поєдинку був змушений грати чистого захисника, урятував для «ВБ» один пункт.

Мені здається, злий жарт з «Миргородом» зіграло його бажання повністю за герметизуватися біля своїх воріт. Все-таки стояти в обороні без єдиної передишки неможливо. Господарі ж, після заміни Назаренка забули, здається, що поле не закінчується центральним колом. До речі, як стверджували злі язики, миргородський форвард попрохав заміну зовсім не тому, що не мав сил грати. Навпаки, того вечора на нього чекав ще один матч — у першості Миргородського району. C’est la vie…
Перемогу для «Великої Багачки» приніс 18-річний Юрій Хоменко, вкотре довівши тренерському штабові і керівництву клубу, що вартий більшого, аніж кілька хвилин наприкінці гри. Спершу його сольний прохід правим флангом завершився влучним ударом у нижній кут. А двома хвилинами потому Юрій добив відскок після другої і останньої у цьому матчі помилки миргородського кіпера.

«Пливли, пливли, а на березі …», — так резюмував гру своєї команди один з миргородських уболівальників. Багачанам теж є над чим задуматися. Адже у поєдинках проти більш грізних суперників такий номер може й не пройти.

Анатолій КАРПОВ

Погода