Першість Полтавщини - 25-06-2009, 01:06 - sasa 292

ДЮФШ \”Ворскла\” – \”Велика Багачка\” – 0:1

ДЮФШ \”Ворскла\” – \”Велика Багачка\” – 0:1

Першість Полтавщини. Перша ліга

Пропущений матч 10-го туру

ДЮФШ ФК «Ворскла» — «Велика Багачка» 0:1 (0:1)

ДЮФШ: Яковченко, Тарганчук, Храмов, Музика, Черняк, Пустовіт (Зоря, 46), Яременко, Марусич, Шмиголь (Ісак, 62), Новоселецький, Гурин.
«Велика Багачка»: Любченко, Окриков, Таран (Коломієць, 63), Ротань, Федоришин, Хижняк (Миколаєнко, 74), Безуглий (Дубницький, 56), Ященко (Баштовий, 51), Зав’ялов, Міславський (Свірідов, 89), Зіпунніков (Макорин, 81).
Судді: Кривогуз (Кобеляки), Дробітько, Матяш (обидва — Полтава).
Гол: Зіпунніков (4).
Попередження: Новоселецький — Окриков, Макорин.
Юнаки 1:1
Крутий Берег. 50 глядачів.

Пропущена гра 10-го туру була для обох команд завершальною у першому колі чемпіонату області. Протистояння несподівано виявилося дуже запеклим, жорстким і конфліктним. Незважаючи на спеку, обидві команди прагнули до перемоги . Господарі зробили ставку на більші габарити своїх гравців, а відтак на перевагу в повітрі, та на молодечий запал. Справді витримувати протягом 90 хвилин ігрового часу таку температуру повітря легше у 19, ніж, скажімо, в 29 — з цим не посперечаєшся. Багачани зробили ставку на вищу індивідуальну майстерність та більш злагоджені командні дії. Як бачимо з результату, зіграла саме вона. Очевидно, вплинув на перебіг подій швидкий гол. Сталося це так. Хижняк потужно запустив круглого в напрямку воріт. Воротар, оточений своїми і чужими гравцями, відбив його зовсім недалеко. Першим на підборі виявився Зіпунніков, його добивання було точним. Невдовзі хавбек «Великої Багачки» спробував виконати цей прийом ще раз. Проте вдруге Яковченко впорався з ударом Хижняка значно краще.

Досягши переваги вже в дебюті, гості збавили темп. Не те, щоб вони грали на утримання рахунку, але охоче віддали простір поля юним «ворсклянам». Активність тих здебільшого вичерпувалась ще на дальність підступах до карного майданчика суперника, і значної кількості серйозних загроз воротам вони не створили. Шмиголь пройшов у лицьову лінію, мав непогані шанси на продовження атаки — впав на рівному місці. Згодом багачанські захисники утрьох не могли втримати Яременка, коли він завдавав потужного удару головою після подачі кутового. У відповідь втратив нагоду відзначитися Федоришин: точка для виконання штрафного була зручною, Микола закручував у праву від себе дев’ятку і трохи «перекрутив».

Ближче до завершення першого тайму обидві команди збилися на украй нервову гру з численнми неточностями у передачах, дрібними фолами, зовсім без гострих моментів біля воріт. По такій грі виділявся «ворсклянин» Новоселецький: практично кожна його ігрова дія завершувалася порушенням правил з його боку. Суддя бачив, але мужньо терпів. Нагородив Святослава «гірчичником» він вже у другому таймі.

По перерві, підсилившись за рахунок замін, гості значно додали гостроти в контратаках. Неодноразово у них усе виходило чудово, окрім завершального удару. То Зіпунніков з міславським завадять один одному вдарити головою, то Зав’ялов не влучить з кількох метрів у порожні ворота. Кілька разів відзначилися у справі порятунку воріт від другого гола воротар та захисники ДЮФШ. Найреальнішу ж можливість зробити рахунок рівним господарі втратили на 58-й хвилині. Марусич навісив, Новоселецький вдарив головою, м’ячеві нікуди було подітися, окрім як потрапити в сітку. Та Любченко якимось дивом встиг виставити руку і відвести загрозу.

Останні хвилин десять господарі провели в безперервних спробах тиску на ворота. При цьому вони створили три напівмоменти, а одного разу навіть заштовхали в сітку замість м’яча доволі міцного великобагачанського кіпера. Замість розпочати з центру гості били штрафний від власних воріт. На цьому гра, власне, закінчилися. Дозволю собі ремарочку на завершення. Я вперше побачив у цьому році команду футбольної школи і не можу збагнути, як колектив з такою атлетичною, азартною грою перебуває у підвалі турнірної таблиці?

Анатолій КАРПОВ. 

Погода