Новини - 14-09-2015, 09:09 - sasa 152

Дмитра Янчука на Хрещатику \”наздогнав\” Приз кращого спортсмена місяця в Україні

Дмитра Янчука на Хрещатику \”наздогнав\” Приз кращого спортсмена місяця в Україні

12 вересня у центрі Києва – на Хрещатику – під час відкриття Всеукраїнського Олімпійського уроку в рамках святкування Дня фізичної культури та спорту президент НОК України Сергій Бубка вручив нашому земляку Дмитру Янчуку Приз кращого спортсмена місяця країни.


Цією відзнакою представник Полтавщини був удостоєний ще за підсумками травня, коли Янчук завоював нагороди чемпіонату Європи та етапу Кубка світу. Та після того наш земляк продовжував активно виступати на інших міжнародних змаганнях. Зокрема, на чемпіонаті світу у Мілані (Італія) Дмитро Янчук у парі з Тарасом Міщуком завоювали \”бронзу\” на каное-двійці та олімпійську ліцензію. І тільки 12 вересня Приз кращого спортсмена травня в Україні \”наздогнав\” Дмитра Янчука на Хрещатику. Відповідно Приз кращого тренера України у травні отримав наставник Янчука – заслужений тренер України Микола Мацапура з Комсомольська. Також подяку отримав Анатолій Шинкаренко – перший віце-президент Федерації каное України.

Наш земляк Дмитро Янчук уперше в історії отримав Приз кращого спортсмена місяця в Україні – у центрі Києва, на Хрещатику – під час масового спортивного святкування. До того ці призи \”роздавали\” в Олімпійському домі.

Цікаво, що Дмитро Янчук став другим в історії спорту Полтавщини, хто отримав Приз кращого спортсмена місяця за версією НОК. Першим лауреатом була наша землячка Ірина Амшенникова – також із Комсомольська – у грудні 2006 року, коли завоювала 3 медалі на чемпіонаті Європи з плавання. У той же час єдиною нашою землячкою, яка стала кращою спортсменкою року в Україні (за версією Міністерства молоді та спорту) залишається Анна Мельниченко з Кременчука – чемпіонка світу 2013 року у жіночому легкоатлетичному семиборстві.

Аркадій СПИЦЯ

Погода