Новини - 05-11-2015, 04:11 - sasa 140

Дмитро Бордюг вийшов до півфіналу чемпіонату Європи з боксу серед школярів

Дмитро Бордюг вийшов до півфіналу чемпіонату Європи з боксу серед школярів

В Анапі (Росія) триває чемпіонат Європи з боксу серед школярів, на якому у складі збірної України у найважчій ваговій категорії (понад 76 кг) виступає представник Полтавщини Дмитро Бордюг із Кременчука.

У чвертьфіналі наш земляк у впертому протистоянні переміг Мате Кванталіані (Грузія). Це був бій рівних суперників, в якому грузин мав перевагу у зрості та \”розмаху рук\”. Але Дмитро Бордюг настирливо атакував свого суперника. Уболівальники, які дивилися телевізійну трансляцію цього поєдинку, відверто, були збентеженими від того, що Дмитро досить часто поправляв свій шолом – обома руками у рукавичках. Так і хотілося підказати йому, що на ринг треба виходити повністю \”зашнурованим\”. Це могло справити негативний вплив на суддів. Але наш земляк вибрав вірну тактику – вищого на зріст суперника він влучно атакував аперкотами – ударами знизу у підборіддя. Грузин так і не скористався своїми довгими руками, бо Дмитро застосував тактика ближнього бою. Однак у 3-му раунді, коли грузин вибив із рота кременчужанина захисну вставну еластичну \”щелепу\” – ситуація загострилася до максимуму. Суперник нашого земляка навіть у ближньому бою продуктивно пробивав Дмитра ударами у корпус. Після закінчення поєдинку практично не можливо було передбачити – кому ж рефері у ринзі переможно підніме руку. Але рука Дмитра Бордюга таки була піднята!

У півфіналі школярського чемпіонату Європи Дмитро Бордюг зустрінеться з Рашидом Штейном (Німеччина), який в іншому чвертьфіналі дотепно переміг Саргіса Погосяна (Вірменія). Вірменський більш масивний школяр, здавалося, мав беззаперечну перевагу над німцем. Вірмен, як кажуть, \”пер напролом\”, а німець – лише відбивався. Та у 3-му раунді вірмен напоровся на зустрічний хук – й опинився у \”стоячому\” нокауті. Він продовжував стояти на своїх двох, але рефері почав відлік… Так – у стоячому стані – вірмен і програв, не розуміючи, що ж відбулося. Це гарна наука для Дмитра Бордюга, у півфінальному поєдинку з яким Рашид Штейн, напевно, також працюватиме у захисному варіанті й шукатиме нагоду для разючої зустрічної контратаки.

Аркадій СПИЦЯ

Погода