- 08-09-2015, 10:09 - sasa 136

Дмитро Пишков програв у Лас-Вегасі свій перший поєдинок на чемпіонаті світу

Дмитро Пишков програв у Лас-Вегасі свій перший поєдинок на чемпіонаті світу

7 вересня у Лас-Вегасі (США) стартував чемпіонат світу з греко-римської боротьби, вже у перший день якого виступив полтавець Дмитро Пишков.

Вже у першому турі вагової категорії до 75 кг (53 учасника) Дмитро Пишков, який до початку турніру перебував на 10-й позиції світового рейтингу у цій категорії, програв \”невідомому\” Досжану Картікову (Казахстан) – 2:4 (1:3). На цьому виступ Дмитра Пишкова на чемпіонаті світу, на якому також можна було \”зачепитися\” за ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро, завершився.

\"Дмитро
Отже, вже перший поєдинок перетворився для полтавця Дмитра Пишкова на цілковиту трагедію, а для його кривдника – Досжана Картікова, навпаки, на перший крок до визнання. \”Невідомий\” у світовому рейтингу борець із Казахстану став у Лас-Вегасі справжньою зіркою глядацьких симпатій і переможцем колишніх чемпіонів світу у цій ваговій категорії. Картіков зміг перемогти в 1/8 фіналу лідера світового рейтингу, чемпіона світу 2013 року Хейон-Ву Кіма (Корея) – 4:2, у першому турів втішного турніру за \”бронзу\” казах переміг чемпіона світу 2014 року, 2-го у світовому рейтингу Арсена Джулфалакяна (Вірменія) – 5:2. Нарешті, у вирішальному поєдинку за \”бронзу\” казах переміг 4-го у світовому рейтингу, чемпіона цьогорічних І Європейських ігор Елвіна Мурсалієва (Азербайджан) – 1:0. Ось так \”невідомий\” кривдник полтавця по першому туру згодом у Лас-Вегасі став не лише володарем бронзової медалі чемпіонату світу, а й олімпійської ліцензії.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода