- 07-09-2015, 02:09 - sasa 154

Дмитро Пишков стартує у Лас-Вегасі на чемпіонаті світу з боротьби

Дмитро Пишков стартує у Лас-Вегасі на чемпіонаті світу з боротьби

У далекому американському Лас-Вегасі 7 вересня (коли в Україні вже настане 8 вересня) полтавець Дмитро Пишков у складі збірної України розпочне свій виступ на об\’єднаному чемпіонаті світу з боротьби – у греко-римській боротьбі.

Наш земляк виступатиме у ваговій категорії до 75 кг (53 учасника). У цій ваговій категорії вже відбулося жеребкування, згідно з яким Дмитро Пишков у першому турі кваліфікації боротиметься з Дожаном Картіковим (Казахстан). Якщо полтавець здобуде перемогу, то в наступному турі – 1/16 фіналу – він зустрінеться на борцівському килимі з переможцем іншої кваліфікаційної пари Ігор Беслега (Молдова) – Анжело-Рафаель Маркес Морейро (Бразилія).

У світовому рейтингу греко-римської боротьби напередодні чемпіонату світу в Лас-Вегасі Дмитро Пишков (він – цьогорічний призер І Європейських ігор у Баку) перебуває на високій 10-й позиції. Жоден із його суперників у першому турі й можливій 1/16 фіналу не входить до Топ-20 світового рейтингу у цій ваговій категорії. У світовому рейтингу полтавця випереджають лише 9 борців цієї вагової категорії: Хейон-Ву Кім (Корея), Арсен Джулфалакян (Вірменія), Роман Власов (Росія), Елвін Мурсалієв (Азербайджан), Віктор Немеш (Сербія), Чінгіз Лабазанов (Росія), Зурабі Батунашвілі (Грузія) Божо Старчевич (Хорватія) і Емрах Куш (Туреччина). Топ-20 світового рейтингу греко-римської боротьби (до 75 кг) див. – тут.

Можливо, вже після Лас-Вегаса Дмитро Пишков підвищиться у світовому рейтингу й одночасно виборе ліцензію на право участі в Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро.

Степан СТАВКОВИЙ

Погода