Новини - 26-07-2015, 07:07 - sasa 189

Дмитро Янчук – дворазовий чемпіон світу з веслування серед молоді!

Дмитро Янчук – дворазовий чемпіон світу з веслування серед молоді!

На акваторії міста Монтемор-у-Велью (Португалія) завершився чемпіонат світу з веслування на каное і байдарках серед юніорів та молоді (до 23 років), в якому у складах збірних України виступали представники Полтавщини.

Сьогодні, 26 липня, в останній день змагань наші земляки виступили у 4-х фіналах чемпіонату світу – 2-х головних (фіналах-А) і 2-х утішних.

Дмитро Янчук (Полтавська-Хмельницька обл.) другий день поспіль завойовував золоту медаль молодіжного чемпіонату світу. Напередодні, 25 липня, він разом із Тарасом Міщуком переміг на каное-двійці (1000 метрів), а 26 липня виборов свою другу золоту медаль на каное-четвірці збірної України у складі: Дмитро Янчук (перше весло), Михайло Мандзюк, Ельнур Ахадов і Тарас Міщук. У фіналі-А (500 метрів) українська каное-четвірка перемогла з результатом – 1 хвилина 38,260 секунди. Срібними призерами стали веслувальники Білорусі (1:40,016), бронзовими – Росії (1:40,680).

\"Португалія.

Португалія. Дмитро Янчук (справа на першому плані – не голений) – дворазовий чемпіон світу

 

Наталія Ушакова з Комсомольська 26 липня змагалася одразу у двох фіналах молодіжної першості. Спочатку у фіналі-А на каное-двійці – з Наталією Жилюк (200 метрів) українки фінішували на 6-му місці (49,476 секунди). Тут до трійки призерів увійшли їхні суперниці з Білорусі, Угорщини та Еквадору. Через 3 години Наталія Ушакова стартувала у втішному фіналі-Б на каное-одиночці (дистанція – 500 метрів), в якому посіла 4-е місце – 2 хвилини 25,316 секунди (у загальному рейтингу на цій дистанції – це підсумкове 13-е місце). У фіналі-Б наша землячка програла суперницям з Еквадору, Польщі та Бразилії. А чемпіонкою світу тут стала Кінчо Такач (Угорщина), яка перемогла у фіналі-А.

Полтавка Діана Танько 26 липня виступила у втішному фіналі-С серед юніорок на байдарці-одиночці (500 метрів), в якому фінішувала на 3-му місці (у загальному рейтингу – це 21-ша позиція на цій дистанції) з результатом – 2 хвилини 02,424 секунди. У фіналі-С полтавка програла суперницям з Фінляндії та Білорусі, а чемпіонкою світу серед юніорок у цій номінації стала Люса Гоммонаї (Угорщина).

Валерій БЛИНЧУК

Погода