Матчі - 14-04-2019, 08:04 - admin 1046

Дна поки не видно

«Ворскла» знову не забиває й програє.
Дна поки не видно

Падіння «Ворскли» триває. Тому поразку від останньої команди чемпіонату за нинішнього стану справ навряд можна вважати несподіваною.

Віталій Косовський продовжив давати шанс футболістам, що є в його розпорядженні. Цього разу з перших хвилин на полі з’явилися Шехіч, Петровіч та Мартиненко. Попри чутки знову повернувся в гру Якубу, який вийшов на заміну в другому таймі. Але поки жодне з поєднань футболістів не спроможне не те, що здобути перемогу, а навіть забити.

Що стосується звітної гри проти «Арсенала», то вона була приблизно рівною, а все вирішила більш висока індивідуальна майстерність футболіста киян при виконанні стандартного положення. У першому таймі команди створили по два гострих моменти. У «Арсенала» двічі загрожував воротам Ткаченка екс-ворсклянин Кадимян. Спочатку Гегам не зміг переграти воротаря, а потім, пробиваючи зльоту, лише «помацав» верхню частину поперечини. Нагоди полтавців були не менш гострими, але спосіб реалізації їх був куди гіршим. Ні Шехіч, ні Карека, пробиваючи з близької відстані, в ворота влучити не спромоглися.

Після перерви все йшло по звичному сценарію, аж поки Сапай не порушив правила проти Ковпака метрах в двадцяти п’яти від воріт. Ткаченко виставив у стінку всього два футболісти, жоден з яких під час виконання удару навіть не намагався підстрибнути. Та й Калитвинцев зробив усе класно: м’яч від поперечини опустився за лінію воріт. Шанси у Ткаченка якщо й були, то хіба на етапі побудови «стінки».

До кінця гри «Ворскла» встигла залишитися в меншості (другу жовту картку отримав Сапай). А потім втратити два моменти для того, щоб звести матч до нічиєї. Позиція для удару зі штрафного в Габелка була навіть кращою, ніж у Калитвинцева. Удару Артема забракло сили й акцентованості, тому воротар «канонірів» встиг перевести м’яча на кутовий. А вже в доданий час з хорошої позиції мимо воріт пробив Чеснаков.

Більше про цю гру писати не хочеться нічого. Та й запрошувати вболівальників на наступний домашній матч теж. Схоже, в клубі має місце системна криза, яка тим чи іншим чином пов’язана зі всіма ланками. Й поки керувати футбольним господарством не почнуть професіонали, чекати на зміни не доводиться. Керувати буде вже просто нічим.

Олександр Данник

Фото vorskla.com.ua

Погода