Футбол Полтавщини - 26-06-2015, 04:06 - sasa 143

До Лубен завітав африканський клуб із Дакару

До Лубен завітав африканський клуб із Дакару

Рідко на теренах футбольної Полтавщини з’являються футбольні команди з далекого африканського континенту. І ось вперше в Лубни прибув столичний ФК «Діараф» (Дакар) з Сенегалу, багаторазовий чемпіон цієї африканської країни.

У Сенегалі в цей час почалися несприятливі погодні умови (повінь) і керівництво ФК «Діараф» вирішило на запрошення деяких український футбольних клубів прибути до України. Попереду у сенегальців, які йдуть на дев’ятому місці у турнірній таблиці серед команд першої ліги (аналог нашої  Прем’єр-ліги) чемпіонату країни, товариські матчі з харківським “Металістом» і ФК «Барса» (Суми). А по дорозі команда вирішила зупинитися в Лубнах, де міська Федерація футболу, яку очолює Анатолій Гришанович, розмістила гостей і надала змогу потренуватися на місцевому стадіоні «Центральний».

Запрошення гості прийняли відразу, адже у складі ФК «Лубни» вже третій рік поспіль грає сенегалець Сол Ламіне, який нещодавно одружився на українці і став тут батьком.

Лубенські любителі футболу, які зібралися вчора на стадіоні «Центральний», стали свідками незвичних для них тренувань цих кремезних хлопців. Після матчу 10 туру чемпіонату області з футболу між командами ФК «Лубни» і ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава), який буде зіграний 27 червня, підопічні наставника Анатолія Гришановича вже наступного дня у неділю вперше у всій історії лубенського футболу проведуть товариський матч проти ФК «Діараф». Хоча б погода сприяла проведенню цього цікавого протистояння…

Отже, Лубни. Стадіон «Центральний». 28 червня. ФК «Лубни» – ФК «Діараф» (Дакар). Початок о 19.00.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода