Футбол Полтавщини - 27-04-2014, 02:04 - sasa 165

Довгоочікувана перемога Карлівки

Довгоочікувана перемога Карлівки

«Кристал» (м. Херсон) – ФК «Карлівка» (м. Карлівка) – 1:3 (1:0)
30 тур. 26.04.14 р. 17.00, + 20, м. Херсон, стадіон «Кристал», 500 глядачів.
Голи: Манасян (43 хв.) – Коваленко (58 хв., 90+4 хв.), Петришин (67 хв.).
Арбітр: Когут Олег (м. Тернопіль).
Асистенти арбітра: Ющишин Андрій (м. Тернопіль), Федунець Володимир (м. Тернопіль).
4-й арбітр: Марулін Станіслав (м. Нова Каховка).
Спостерігач арбітражу: Куш Ярослав (м. Івано-Франківськ).
«Кристал»: 22.Касперович, 14.Бічевой, 21.Колмогоров, 9.Дяченко, 69.Ленський, 18.Сітало – кап. ком., 8.Бессалов, 17.Барладим (91.Зубко, 68 хв.), 11.Черняєв (19.Лаптєв, 75 хв.), 10.Потапенко, 7.Манасян (33.Челідзе, 82 хв.).
Запасні: 12.Чакляров, 23.Прошутя, 4.Коньков, 5.Чукавін.
Головний тренер: Сергій Шевцов.
ФК «Карлівка»: 1.Бурдейний, 8.Тарганчук – кап. ком., 2.Ільчиш, 4.Писаренко, 3.Демчук, 13.Масюк, 7.Коваленко (11.Щекальов, 90+4 хв.), 6.Пономаренко, 10.Петришин, 17.Подригуля, 26.Марусич (14.Шаповал, 90 хв.).
Запасні: 25.Караван, 18.Савенков, 22.Клименко, 20.Гулович, 15.Мануляк.
В. о. головного тренера: Сергій Лукаш.
Попередження: Бічевой (73 хв.) – Масюк (11 хв.), Коваленко (47 хв.), Писаренко (49 хв.), Марусич (78 хв.).

Нарешті й у Карлівку завітало свято. Молода команда Сергія Лукаша здобула свою першу в цьому році перемогу в офіційних матчах. Наші земляки перемогли на виїзді, перемогли красиво, проявивши неабияку волю до перемоги (нагадаємо, що зустріч першого кола в Карлівці завершилася нульовою нічиєю).

Карлівчани мали б здобувати очки й у матчі попереднього туру, коли на своєму полі приймали резервістів донецького «Шахтаря», але тоді їм не пощастило, адже, за рахунку 1:1, пропустили вирішальний м’яч за кілька секунд до фінального свистка. Але та прикра поразка не вибила з колії молодих гравців, а лише згуртувала їх. Пропустивши наприкінці першого тайму й у звітному поєдинку, вони не знітилися, а зуміли зібратися й переломили хід гри. У ворота господарів влетіло три м’ячі – один краще іншого. Уже вкотре підопічні Сергія Лукаша довели, що після відпочинку грають набагато краще, віддаються грі до останньої секунди.

У стартові п\’ятнадцять хвилин трохи активнішими були господарі, двічі (11 хв. і 15 хв.) загрожуючи воротам Ярослава Бурдейного ударами з середньої відстані. Наступна третина тайму пройшла у спокійному руслі, а потім кілька небезпечних контратак провели гості. На 33-й хвилині Єгор Коваленко з правого флангу метрів на тридцять виконав діагональну передачу на Сергія Подригулю, але після удару останнього м’яч просвистів поряд зі штангою. На 37-й хвилині, перебуваючи у вигідному положенні, міг пробити по воротах Олександр Пономаренко, але чомусь вирішив віддати передачу вздовж воріт, на яку ніхто із партнерів не відгукнувся. А потім господарі забили гол, як кажуть, «у роздягальню». Після подачі кутового захисники гостей вибили м’яч недалеко від своїх воріт, у штрафному майданчику виник якийсь сумбур, де найспритнішим виявився Арсен Манасян, який буквально розстріляв ворота гостей.

За подібним сценарієм розпочалася й друга 45-хвилинка. Спочатку ударами В’ячеслава Потапенка й Артема Сітала нагадали про себе херсонці. А потім ініціативою заволоділи наші земляки. На 58-й хвилині Єгор Коваленко розпочав атаку, яку сам же й завершив не сильним, але влучним ударом лівою ногою у праву від голкіпера «дев’ятку». Згодом потужного удару в площину воріт завдав Олександр Пономаренко – Денис Касперович перед собою відбив м’яча, але В’ячеслав Марусич трішки не встиг на добивання. На 68-й хвилині гості вийшли вперед – Єгор Коваленко зробив націлену передачу на Владислава Петришина, який, пробивши впритул зі штангою, не залишив голкіперу жодних шансів. Після триходівки Пономаренко-Коваленко-Петришин стовідсоткову нагоду оформити дубль останній мав на 76-й хвилині, але, в аналогічній ситуації, цього разу Денис Касперович розгадав наміри Владислава. А за мить до цього, пробиваючи головою, воротам «Кристалу» небезпечно загрожував Сергій Подригуля. Господарі активізувалися наприкінці поєдинку, провівши на 87-й хвилині одразу дві контратаки – надійно зіграв воротар карлівчан. Штанга виручила гостей і на 90-й хвилині після стандарту у виконанні Романа Ленського. Останнє слово усе ж таки було за нашими земляками, які дуже хотіли перемогти. Спочатку воротам суперника загрожував Дмитро Шаповал, який щойно вийшов на заміну, а потім, після індивідуального проходу, глядачі побачили красень-гол у виконанні Єгора Коваленка в уже компенсований арбітром час. Господарі кинулися на останній штурм воріт карлівчан і мали реальну нагоду скоротити рахунок, але Ярослав Бурдейний не дав їм це зробити.

Цікаво, що долю матчу вирішили гравці, яких ще на початку другого тайму, поступаючись у рахунку, Сергій Лукаш хотів посадити на лаву запасних…

Наступний календарний матч підопічні Сергія Лукаша проведуть на своєму полі у четвер, 1 травня, коли до Карлівки завітає свердловський «Шахтар». Початок матчу о 15.00.

Андрій ГОНЧАРЕНКО, прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода