Першість Полтавщини - 04-05-2014, 03:05 - sasa 184

Друга нічия Лубен

Друга нічия Лубен

ФК «Лубни» – «Олімпія» (Савинці) 1:1 (1:1).
Чемпіонат області. Вища ліга. ІІ тур. Лубни. 3 травня. Стадіон «Центральний». 305 глядачів. +16С.
Судді: О. Дробітько, О. Матяш, А. Сидоренко (усі – Полтава).
Делегат-інспектор: В. Олексенко (Мирогород).
«Лубни»: Потирайло, Печарський (Дзенку, 32), Богомаз, Захарченко, Близнюк (Романенко, 86), Бувалець, Ламіне (Отченашенко, 57), Ебенгу, Загоруйко (Лавриненко, 68), Тупоровський (Мандрика, 78), Сергієнко. Тренер: А. Гришанович.
«Олімпія»: Макаренко, Левцун, Безуглий, Ситник (Гришанович, 46), Диндіков (Величко, 66), Бажан (Шеремет, 56), Стрельцов, Овдієнко, Рудченко, Осипенко (Саркіс, 46), Богиня. Тренер: В. Гришко.
Голи: Богомаз (25) – Стрельцов (1).

Матч-відкриття в Лубнах вдався майже на славу, попри в знак української жалоби та опущених на «флагштоках» стадіону прапорів – державного і міського.

По-перше, це було принципове протистояння і не один лубенський уболівальник гадав, що миргородці переможуть господарів з великим рахунком. Адже, дивлячись за складом гравців «Олімпії», можна легко здогадатися які кошти вкладаються власниками приватної команди з Миргородщини. Та ще й у складі гостей грало п’ятеро (!) вихованців лубенського футболу – Євген Макаренко, Владислав Рудченко, Володимир Величко, Олександр Кулик і Марк Гришанович, з яких останні двоє були досить близькими людьми до тренера лубенців (товариш і син).

По-друге, це був перший домашній поєдинок вищолігового дебютанта змагань в рідних стінах, де підтримка йому була гарантована.

Перед початком поєдинку традиційно привітали лауреата міського референдуму на звання «Кращий футболіст Лубен-2013» Владислава Петришина, який захищав честь міста минулого року у складі ФК «Лубни», а нині – гравець друголігового ФК «Карлівка». Його і всіх присутніх привітав мер міста Олександр Грицаєнко, який вручив лауреату грамоту. А цінний приз переможець отримав від редактора обласного видання «Вісник» Людмили Бірюкової.

Взагалі ж, цього дня футбол численним глядачам сподобався попри того, що вони стали свідками лише двох забитих м’ячів. Але гострих атак, численних нападів на ворота, голевих моментів було вдосталь. Рахунок міг бути і більшим, але надійно цього дня попрацювали голкіпери обох команд – Олександр Потирайло і Євген Макаренко.

Щодо футбольних перепитій самого поєдинку, то у ньому був встановлений перший рекорд нинішнього чемпіонату по швидкому взяттю воріт суперника. Вже на 1 хвилині відкрили рахунок гості після грубої помилки лубенських захисників (передача м’яча супернику біля штрафного майданчика), якою вміло скористався Євген Стрельцов – 1:0. Лубенці не знітилися і прагнули будь-що добитися позитивноно результату і незабаром це сталося – на 25 хвилині після порушення правил біля самісінької лінії карного майданчику м’яч встановлює лубенець Едуард Богомаз і чітким ударом у «дев’ятку» зрівнює рахунок – 1:1. А далі було важке зіткнення суперників, схоже за нещодавній епізод з київським динамівцем Олегом Гусєвим.

Після цього лубенський захисник Олександр Печарський (був на полі без свідомості) отримав черепно-мозкову травму і «швидка» забрала його до лікарні – порередній діагноз: «ЧМТ. Струс головного мозку?»… Натомість травмованого на поле вийшов дебютант команди і третій її африканець з Камеруну Сіріл Дзенку, який до фінального свистка був одним з найкращих серед лубенців, продемонструвавши видовищний футбол. У другому таймі голевих моментів було більше біля воріт миргородців – господарі (Олександр Лавриненко, Сол Ламіне, Ігор Близнюк, Едуард Богомаз, Сергій Сергієнко) не скористалися сповна стовідсотковими можливостями забити м’яча, принаймні, п’ять разів. Але завдяки надійній грі воротаря і захисту, який надійно цементував досвідчений Дмитро Саркіс, лубенцям цього не вдалося зробити. Не «сиділи осторонь» і фаворити цього поєдинку, миргородці, який нічия аж ніяк не влаштовувала. Після їх ударів була поперечина, а ще – надійно виконував свої голкіперські функції страж воріт лубенців Олександр Потирайло. У підсумку нічия – 1:1. Як зазначив після гри тренер гостей Володимир Гришко, гра була видовищною, з гострими випадами на ворота, численними голевими моментами і завершилася закономірно – бойовою нічиєю.

Окрасою відкриття футболу в Лубнах став і післяматчевий розіграш речової лотереї, організован ий та проведений дирекцією місцевого стадіону. Два чудових футбольних м’ячі з автографами гравців ФК «Лубни» дісталися їх новим власникам Івану Ільїну і Володимиру Молчанову. На завершення додамо, що важко буде змагатися серед обласної еліти лубенській муніципальній команді, єдиному представнику бюджетної сфери у вищоліговому чемпіонаті. Але сьогоднішня гра підопічних Анатолія Гришановича показала, що лубенцям до снаги боротися за високі місця проти десятки приватних суперників.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода