Першість Полтавщини - 21-08-2011, 10:08 - sasa 248

Друге коло стартувало із втрат

Друге коло стартувало із втрат

Поновився футбольний чемпіонат області серед команд першої ліги.

 

У стартовому турі другого кола у неділю були зіграні лише чотири матчі. Поєдинок ФК «Глобине» – «Молодь-Школа-інтернат № 1» пройде наступної середи, а двобій у Зінькові між місцевим «Колосом» і гадяцькою командою «Псел» не відбувся – явний аутсайдер першого кола з футбольного Зінькова взагалі знявся зі змагань.

Безперечно, центральним поєдинком 12 туру очікувалася зустріч претендентів на медалі чемпіонату у Пирятині, де команда тренера Сергія Плетіня приймала гребінківський «Локомотив». Нагадаю, що попередній поєдинок у Гребінці завершився нульою нічиєю. Заздалегідь повідомлю любителів футболу, що сьогодні залізничники перемогли господарів з рахунком 2:0. Гадаю, що сенсаційним цей результат матчу непримеримих суперників важко назвати. Просто цього дня підопічні Сергія Симоненка виглядали на полі краще і більше прагнули до перемоги. Як зазначив тренер переможців, у пирятинської команди не брав участі у грі досвідчений виконавець Віталій Городчанін, який, зазвичай, є організатором майже всіх атакуючих дій команди. Можливо, відсутність вправного виконавця позначилася на грі пирятинців. Щодо забитих м’ячів, то результативно у залізничників відзначилися Андрій Дюжев і Валентин Шевченко. Господарі поля теж могли забити, але з вигідних позицій «промазував» Роман Кирпиченко.

Як і завжди, феєрію голів спостерігали численні глядачі у Градизьку, де одноосібний лідер змагань місцевий «Темп» впевнено переміг «Колос» з Кобеляк – 6:1 на користь зіркових господарів.
І знову «бідкався» зі складом виконавців на гру наставник ФК «Миргород» Микола Крамаренко. На домашньому матчі проти ФК «Лубни» склад господарів перед стартовим свистком арбітра з Червонозаводського Костянтина Тернового нараховував лише дев’ятеро гравців і лише за 10 хвилин до початку зустрічі декілька миргородських футболістів, нарешті, «прибули» на стадіон. До речі, усі вони були задіяні у матчі чемпіонату Миргородського району за ФК «Петрівці», який поступився 0:5 команді села Зуївці. Як кажуть, «з футбольного корабля на футбольний бал»… Питання: невже не можна було районному спортивному керівництву провести вищезгаданий поєдинок у суботу? Щодо матчу між лубенцями і миргородцями, то тут теж був зафіксований рахунок 5:0 на користь підопічних лубенського тренера Анатолія Гришановича. Тричі відзначився забитими м’ячами Дмитро Нечипоренко і по одному голу провели Дмитро Бортнік та Юрій Хоменко. Після цієї перемоги ФК «Лубни» піднявся на другу сходинку турнірної таблиці.

І про матч у Дмитрівці Кременчуцького району, де місцевий «Колос» приймав юних резервстів полтавської «Ворскли». Тут була беззаперечна перевага господарів, які втілили її у життя. Спочатку зустрічі (19 і 26 хвилини) голи провели Максим Кулька і Євген Приймак, а під завісу поєдинку двічі результативно відзначився (74 і 82 хвилини) дебютант дмитрівської команди Андрій Ялов. Наступний поєдинок кременчуцькі футболісти «Колоса» проведуть в Лубнах.

Результати матчів 12 туру серед юнацьких складів команд:

ФК «Миргород» – ФК 2Лубни» 2:0

«Колос» (Дмитрівка) – ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава) 1:2
ФК «Пирятин» – «Локомотив» (Гребінка) 3:1
«Темп» (Градизьк) – «Колос» (Кобеляки) 4:2.

 

Турнірне становище

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода