Останні новини - 30-06-2010, 01:06 - sasa 197

Два голи Іван Шарій, присвятив пам’яті свого тренера

У Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся футбольний матч, присвячений пам’яті тренера Анатолія Віткова.
Два голи Іван Шарій, присвятив пам’яті свого тренера

У Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся футбольний матч, присвячений пам’яті тренера Анатолія Віткова.

На жаль, він раптово і передчасно помер минулого року невдовзі після відзначення 100-річчя полтавського футболу. Анатолій Сергійович, до того як стати тренером, тривалий час був гравцем полтавської команди «Колос». Його тренерський талант був унікальним. Він виховував юних полтавців, які ставали чемпіонами і призерами першості України серед школярів на майданчику ДЮСШ-1, який був вкритий звичайною тирсою. Але які таланти виховував Вітков! Одне ім’я Івана Шарія, якого визнали кращим гравцем першого століття футболу Полтавщини, чого варте! Тренував Вітков і полтавську команду майстрів «Колос», а до кінця свого життя продовжував працювати з дітьми.

У матчі, присвяченому пам’яті Анатолія Віткова взяли участь ветерани полтавського футболу, одна з команд яких складалася виключно з його вихованців, які свого часу ставали чемпіонами та призерами першості України серед команд ДЮСШ. До її складу входили: Іван Шарій, Олександр Муха, Володимир Колесник, Анатолій Момот, Юрій Пальчик, Павло Колесник, Володимир Явор, Олександр Олійник, Володимир Кислий, Сергій Несторенко. А в складі збірної ветеранів полтавського футболу грали: Олег Моргун, Андрій Матюха, Петро Ротань, Андрій Марченко, Олег Власенко, Валерій Горобець, Олег Рева, Віктор Петренко, Геннадій Касай. Олексій Бортник, Сергій Авраменко, Михайло Борошний, Сергій Сорока.

Цікавий матч, який обслуговував суддя Анатолій Чернишов, завершився перемогою команди вихованців Анатолія Віткова з рахунком – 2:1. У переможців два м’ячі забив Іван Шарій. У складі команди ветеранів полтавського футболу відзначився Сергій Сорока.

Ігор ЧЕРЧАТИЙ

Погода