- 26-06-2022, 03:06 - admin 7484

Два матчі в Швеції: зрада чи перемога?

Огляд новин з табору полтавської команди.
Два матчі в Швеції: зрада чи перемога?

Огляд подій минулого тижня, пов’язаних з «Ворсклою», розпочнемо новиною про те, що обидва матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій УЄФА проти АІКа полтавці можуть зіграти в Швеції (21-го й 27-го липня). Про це повідомив офіційний сайт ворсклян.  

А які альтернативи?

Через війну наша команда не може проводити домашні матчі єврокубків в Україні, тому має визначитися з країною і містом, в якому прийме АІК. Спочатку була інформація про проведення цього матчу в Польщі. Логіка такого вибору зрозуміла. Польща межує з Україною й у цій країні є потужна українська діаспора. Тому в домашньо-виїзному матчі полтавці не залишилися б без підтримки трибун. На скільки потужною вона могла бути – питання. Але вона точно була б.

Натомість зараз основний варіант – провести обидва матчі в Швеції, де трибуни точно вболіватимуть проти «Ворскли». Будь то “Стокгольм Арена” чи “Френдс Арена”. Чому керівництво полтавського клубу пристало на цей варіант?

Практика проведення номінально домашнього матчу на виїзді – не дивина

Насправді в ігрових видах спорту випадки, коли в єврокубках команда проводить номінально домашній матч на виїзді зустрічаються нерідко. Особливо в гандболі й волейболі. Зазвичай команди домовляються між собою й номінально слабша команда погоджується зіграти обидва матчі на виїзді в обмін на те, що господарі повністю компенсують її витрати на переліт, харчування та проживання, а також нададуть зали для тренувань.

Якщо розглядати з точки зору військового бюджету, то рішення «Ворскли» зрозуміле. Через війну наша команда зараз знаходиться в розібраному стані й за три-чотири тижні навряд набере оптимальні кондиції. Тому фактор умовно домашнього матчу навряд буде вирішальним. Якщо АІК візьме всі витрати на тижневе перебування полтавців у Швеції на себе, то це дасть певну економію.

Ми ні в якому разі не натякаємо на те, що «Ворскла» вже змирилася з поразкою. Більше того, за нашою інформацією, новий головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник не схвалює рішення зіграти обидва матчі в Швеції. Просто констатуємо, що наразі головне, щоб Україна перемогла, а полтавська команда вижила.

Товариський матч проти сусідів

Сам Віктор Скрипник поки знаходиться в Німеччині й ще не приступив до виконання своїх обов’язків. Формально в тренера ще діє контракт з луганською «Зорею», тому в Полтаві Віктор Анатолійович розпочне роботу не раніше 1-го липня.

Перебуваючи без тренера, «Ворскла» не гає часу й на минулому тижні зіграла товариський матч проти «Гірника-Спорт» з Горішніх Плавнів.

Потенційних новачків у цьому матчі помічено не було. Також не грали за «Ворсклу» футболісти інших команд, які підтримували з нею форму раніше. Склад полтавців наполовину був сформований з гравців основи минулого чемпіонату. Іншу половину склали футболісти молодіжного складу. Сама гра завершилася перемогою «Ворскли» з рахунком 4:0. Голи за полтавців забивали Кулаковський (з пенальті), Бугай, Голобородько та Галата.

На цьому поки все. Очікуємо прибуття до Полтави Віктора Скрипника й перших потенційних новачків.

Фото – wikipedia.org: стадіон “Френдс Арена” у Стокгольмі.

Погода