- 23-08-2015, 06:08 - sasa 188

Едуард Шеметило – п\’ятий на довгій дистанції чемпіонату світу з веслування

Едуард Шеметило – п\’ятий на довгій дистанції чемпіонату світу з веслування

Сьогодні, 23 серпня, в Мілані (Італія) завершився чемпіонат світу з веслування на каное та байдарках, в одному із останніх фіналів якого також виступив представник Полтавщини Едуард Шеметило.

Сьогодні ж – у ранковій програмі – Едуард став срібним призером світового чемпіонату на каное-четвірці (1000 метрів), а вже після обіду вийшов на старт фінальної гонки на каное-одиночці на найдовшій дистанції спринтерського чемпіонату світу – 5000 метрів (26 учасників). У цьому фіналі наш земляк виступив достойно, він вів боротьбу за нагороди до самого фінішу, але посів підсумкове 5-е місце з результатом – 23 хвилини 25,40 секунди. На довгій дистанції 5000 метрів чемпіоном світу став найсильніший на цей час веслувальник планети Себастьян Брендель (Німеччина), який днем раніше також став чемпіоном світу на каное-одиночці на дистанції 1000 метрів. Офіційний протокол чемпіонату світу на каное-одиночці (5000 метрів) див. – тут.

Напевно, головною сенсацією чемпіонату світу, який щойно завершився у Мілані, для українських шанувальників веслування стало те, що збірна Азербайджану, до якої переметнулася за \”шаленими бабками\” ціла \”ескадра\” зіркових у минулому українських веслувальників (чемпіонів світу та Олімпійських ігор), не змогли вибороти в Італії жодної медалі. Збірна ж України виборола 3 медалі чемпіонату світу-2015, серед них призерами чемпіонату в Мілані стали полтавці: Дмитро Янчук, Денис Камерилов та Едуард Шеметило. Тож не все у сучасному спорті можуть великі гроші. Чемпіонат світу в Мілані став переламним для багатьох \”бідних\” українців – у психологічному сенсі. Особливо у тому усвідомленні, що інколи \”шалені бабки\” можуть знищити твій талант за межами твоєї рідної країни. Підсумкову таблицю медального заліку чемпіонату світу в Мілані див. – тут.

Валерій БЛИНЧУК

Погода