Першість Полтавщини - 30-07-2015, 09:07 - sasa 187

Фани ФК Лубни зобов’язані сплатити 300 гривень штрафу Федерації футболу Полтавщини

Фани ФК Лубни зобов’язані сплатити 300 гривень штрафу Федерації футболу Полтавщини

У Федерації футболу Полтавської області відбулося засідання контрольно-дисциплінарного комітету (КДК), в якому було розглянуто декілька питань. Крім того у багатьох представників команд обласного чемпіонату виникло питання щодо сплати за, так звану, \”дозаявку\” нових гравців на друге кола змагань.

Порядок денний засідання був таким:

– про розгляд протесту команди \”Вікторія\” (Первозванівка) на участь у грі Кубку ліги області між командами \”Інститут сої\” (Глобине) – \”Вікторія\” (Первозванівка) 12 липня 2015 року підставного гравця.

Постановили: для встановлення істини запропонувати глобинській команді \”Інститут сої\” в будь який зручний час прибути до Федерації футболу Полтавської області з гравцями команди Лисенком і Дігтярьом.

– про порушення правил поведінки уболівальниками на стадіоні \”Центральний\” м. Лубни після матчу Чемпіонату області з футболу 20.06.2015 року між командами ФК \”Лубни\” – ФК \”Рокита\” (уболівальники кидали петарди).

Рішення КДК було таким: за неодноразові випадки порушення правил поведінки лубенськими глядачами під час матчів, команду ФК \”Лубни\” зобов’язати сплатити додатковий внесок у розмірі 300 грн. (Дисциплінарні правила ФФПО ст. 3, п. 3.1.7).

– про порушення правил поведінки офіційними особами та уболівальниками ФК \”Маяк\” на стадіоні \”Колос\” у Котельві під час матчу розіграшу Кубка області між командами \”Маяк\” (Котельва) – \”Дукат\” (Селещина) 24 червня 2015 року.

Рішенням КДК було таке: попередити керівників команди ФК \”Маяк\” про необхідність проведення роз’яснювальної роботи з вболівальниками. У разі повторного порушення до команди будуть застосовані фінансові санкції.

– про вилучених гравців у матчах чемпіонату та першості області з футболу.

Його члени постановили: гравців Станіслава Андрусенка (\”Маяк\” Котельва), Валерія Дубицького (\”Локомотив\” Гребінка) дискваліфікувати на один календарний матч. А гравця команди \”Колос\” (Великі Сорочинці) Віталія Величка дискваліфікувати на один календарний матч і зобов’язати сплатити додатковий внесок у розмірі 300 грн. (дисциплінарні правила ФФПО Ст. 5 п. 5.1.11).

До рішень засідання КДК залишається додати, що фани ФК \”Лубни\” зобов’язані сплатити 300 грн. до Федерації футболу області за свою негативну поведінку під час вищезгаданого футбольного матчу. А, можливо, за них цю суму штрафу внесе Анатолій Гришанович, наставник ФК \”Лубни\”.

Але з деякими постановами чи рішеннями Полтавської обласної Федерації футболу я особисто не згоден. Судіть самі: команди на друге коло чемпіонату області дозаявляють нових гравців і вони, за словами першого заступника ФФПО Олександра Дігтяра, повинні сплатити 500 грн. за кожного футболіста. Гадаю, що це повний абсурд. Наприклад, муніципальна команда ФК \”Лубни\”, втративши у міжсезоння декількох гравців і сплативши вчасно відповідні внески за них, повинна знову платити. А де ж брати гроші у команди, яка фінансується виключно з міського бюджету міста Лубни?

Гадаю, що це не вірне рішення ФФПО, яке ставить більшість команд у скрутне фінансове становище. Нагадаю любителям футболу, що ФФПО є громадською організацією, яка ставить за мету розвивати футболу на Полтавщині не на професійному рівні.

Нагадую керівникам ФФПО, що у нас є лише АМАТОРСЬКИЙ футбол, який вбачає розвивати цей вид спорту на належному не комерційному рівні. Тому від імені всіх керівників і тренерів любительських команд, що приймають участь у чемпіонаті Полтавщини серед колективів вищої і першої ліг, відхилити рішення щодо внесення 500 грн. за дозаявку кожного гравця до участі у другому колі чемпіонаті області з футболу. Гадаю, що мене підтримають усі наставники команд, які пов’язані з не професіональним, а любительським футболом. Це піде лише на користь розвитку футболу у Полтавській області.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода