Волейбол - 04-08-2015, 09:08 - sasa 147

\”Фаворит\” гратиме у повноформатній Суперлізі чемпіонату України

\”Фаворит\” гратиме у повноформатній Суперлізі чемпіонату України

Члени Виконавчого комітету ФВУ на своєму засіданні узгодили систему проведення чемпіонату України у сезоні-2015/2016.

Уже відомо, що у новому сезоні у чоловічій Суперлізі виступатимуть не 7 команд, як минулого року, а 8. Це: \”Локомотив\” (Харків), \”Хімпром-СумДУ\” (Суми), ВК \”Юракадемія\” (Харків), ВК \”Вінниця\”, \”Барком-Кажани\” (Львів), \”Буревісник-ШВСМ\” (Чернігів), \”Фаворит\” (Лубни) і \”Дніпро\” (Дніпропетровськ).

Чемпіонаті України з волейболу сезону-2015/2016 серед чоловічих команд Суперліги пройде за новою \”схемою\” – у три етапи.

На першому етапі вісім команд зіграють між собою за звичною схемою у два кола з роз’їздами. За підсумком першого етапу визначаються 6 кращих команд, які продовжуватимуть боротьбу за призові місця, та дві останні команди, які потім боротимуться за право залишитись у Суперлізі наступного сезону.

На другому етапі 6 кращих команд розподіляються на дві підгрупи. До групи \”А\” потраплять команди, що посіли 1-е, 4-е та 5-е місця у турнірній таблиці першого етапу. Групу \”Б\” сформують колективи, які відповідно посіли 2-е, 3-є та 6-е місця. Змагання в групах пройдуть у три тури – кожна команда стане господарем одного з турів. Чотири колективи, а саме по дві кращі команди у кожній підгрупі – \”А\” та \”Б\” – продовжать боротьбу за медалі.

На третьому етапі ця четвірка зіграє за олімпійською системою – плей-офф (до 2-х перемог). Півфінальні пари сформуються таким чином: переможець підгрупи \”А\” змагатиметься з другою командою групи \”Б\”, а переможець групи \”Б\” боротиметься з другою командою групи \”А\”.

У фіналі переможці півфінальних протистоянь розігруватимуть перше та друге місця чемпіонату в очних зустрічах – цього разу боротьба триватиме до 3-х перемог однієї з команд.

Перехідні ігри за право грати в Суперлізі

Команди, які посіли в Суперлізі на першому етапі 7-е та 8-е місця, візьмуть участь у перехідному турнірі, де з ними також змагатимуться колективи, що посіли 1-е та 2-е місця у вищій лізі. Ця четвірка гратиме по системі \”кожен – з кожним\” у два тури. Господарем першого туру призначається команда, що посіла 1-е місце у вищій лізі. Другий тур відбудеться на майданчику команди, яка посіла 7-е місце в Суперлізі. Команди, що посіли 1-е та 2-е місця у перехідному турнірі, отримають право на наступний сезон грати в Суперлізі.

Аркадій СПИЦЯ

Погода