Волейбол - 25-08-2010, 10:08 - sasa 186

\”Фаворит\” гратиме в Полтаві

\”Фаворит\” гратиме в Полтаві

У Харкові завершився міжнародний волейбольний турнір серед чоловічих команд, присвячений Дню Незалежності України, а також пам’яті Колишнього губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова.

У турнірі, що тривав п’ять днів у Палаці спорту «Локомотив», за Кубок вели боротьбу шість команд. Це харківські «Локо-експрес» (колишній «Локомотив-2») і «Юридична академія», білоруські «Металург» (Гомель) і «Будівельник» (Мінськ), а також «Кримсода» (Красноперекопськ) та СК «Фаворит» (Лубни).

Представник волейбольної Полтавщини вперше брав участь у таких престижних змаганнях і у них, як кажуть, «не пас задніх». Як зазначив тренер лубенців Сергій Соснін, турнір у Харкові був одним з етапів підготовки команди до дебютного сезону в Суперлізі.

Лубенська команда переграла з рахунками 3:1 обох представників Білорусі (до речі, команда з Гомеля – срібний призер тамтешнього чемпіонату) і харківську «Юракадемію», а у напруженій боротьбі поступилася «Кримсоді» і «Локо-Експресу».

Що лубенці не поступалися суперліговим старожилам, потрібно навести рахунки по партіях, з якими команда поступилася 0:3 сильній «Кримсоді» – 25:27, 23:25, 20:25. Кращим гравцем у «Фавориті» визнано новачка команди Дениса Зуя, який є членом національної збірної України (ліберо перейшов в Лубни нещодавно з «Кримсоди»).

За підсумками змагань лубенці посіли четверте місце, а переможцями турніру стали харківські залізничники. Як повідомив президент СК «Фаворит» Володимир Дорош, загалом турнір у Харкові і виступ на ньому команди йому сподобались, але суперліговим новачкам ще потрібно працювати і працювати, щоб гідно стартувати серед найсильніших волейбольних дружин країни. Ще він зазначив, що у чемпіонаті України «Фаворит» домашні ігри з сильними суперниками буде проводити, скоріш за все, у Полтаві у сучасному спорткомплексі «Динамо». А з такими командами як «Будівельник-ШВСМ» (Чернігів) та іншими клубами – у спортивному залі Лубенської ДЮСШ. У планах керманича «Фавориту» будівництво у селі Засулля під Лубнами сучасної суто волейбольної арени, на якій би лубенська команда приймала кращі команди країни, а не проводила б домашні поєдинки далеко від своїх уболівальників.

Погода