Волейбол - 22-03-2014, 03:03 - sasa 170

Фаворит поступився Кажанам

Фаворит поступився Кажанам

Стартували перші поєдинки серії «плей-офф» XXIII за ліком чемпіонату України з волейболу серед суперлігових чоловічих команд. Лубенському СК «Фаворит» в суперники дістався дебютант змагань команда «Барком-Кажани» (Львів) і першу зустріч серії до двох перемог підопічні тренера Руслана Рубана проводили на виїзді і…поступилися.

Перед виїздом до Львова головний тренер «Фавориту» Руслан Рубан дещо був занепокоєний цьогорічним регламентом змагань. Про суперника, про регламент і про свою команду наставник повідомив:

– «Барком» непогана команда, якій нічого втрачати, ми ж приїхали до них фаворитами. Гадаю, що суперник діятиме розкуто, намагатиметься прикласти максимум зусиль, щоб добитися перемоги на своєму майданчику. До того ж, львів’яни залучили до своїх лав досвідченого Родіона Чміля, – пише Oddset. Тож, нам буде дуже нелегко. Останні два тижні ми непогано попрацювали фізично і ми, поки що, не на піку форми – його ми плануємо вже на матчі фінальної четвірки. Вважаю, що наша команда, навіть під навантаженням, можливо, і з деякими труднощами, але повинна проходити «Барком». Хочу сказати ще про такий момент. Ми дуже незадоволені рішенням виконкому ФВУ про нову схему проведення другого етапу чемпіонату. Як на мене, все робиться під харківський «Локомотив». Мені незрозуміло, чого ми тратили кошти, тренувалися та грали з 19 вересня до 15 березня?! Щоб потім опинитися в рівному положенні з конкурентами, які в регулярному чемпіонаті зайняли місця нижче нас? Якщо б ми грали по раніше прийнятій схемі, мали б перевагу в двох турах серії «плей-офф». А так ми ніяких дивідендів не отримали, крім проведення, у випадку проходження далі, одного фінального туру в Полтаві, що веде до додаткових матеріальних витрат з нашого боку.

Станом волейболістів, в цілому, я задоволений. Два основних гравці – зв’язуючий Віталій Осадца та діагональний Віталій Сухінін, які не грали в минулому турі з «Дніпром» через травми, до матчів готові. Тож, гратимемо основним складом. Хлопці в цій непростій ситуації, яка склалася, тренуються дуже добре. І ще: коли граєш в чужому залі, зазвичай, боїшся подачі команди-господаря, для якого зал є «пристріляним», тобто, рідним. Вважаю, якщо впораємося з прийомом і перевага буде на нашому боці.

Але, як кажуть, «не так сталося, як гадалося»… Лубенці несподівано поступилия супернику у напруженій п’ятисетовій боротьбі – 2:3. Першу партію «Фаворит» зіграв у своєму традиційному стилі, впевнено здолавши суперника – 25:16. Початок другої партії був 4:0 на користь господарів і цей відрив у чотири очки тримався до другої технічної перерви. Лубенські волейболісти змогли трохи скоротити відставання лише під завісу партії, але цього було вже не достатньо – при деякій підтримці суддівської бригади господарі майданчику довели гру до перемоги – 25:19 на їх користь. У третій партії львів’яни знову повели в рахунку 8:6, 11:6, 14:7, 20:10  і 25:15 – майже «розгром» гостей. Непросто було переломити фаворитівцям хід всього поєдинку після загального рахунку, але це їм вдалося. Лубенці по ходу четвертої партії були попереду на один-два пункти від суперника і витримали цей темп – 25:22. У заключній п’ятій партії «Фаворит» вів в рахунку 7:6, а за мить вже поступався 7:9. І цей відрив у два очки гостям скоротити не вдалося – 15:13 на користь кажанів. У серії «плей-офф» до двох перемог з загальним рахунком 1:0 повів «Барком». Наступний поєдинок між командами пройде у Полтаві 28 березня у спорткомплексі «ПЗМС». Інші результати матчів такі: «Локо-Експрес» (Харків)  – «Локомотив» (Харків) 1:3 і 2:3 (обидва матчі зіграні), «ВНАУ» (Вінниця)  – «Хімпром» (Суми) 0:3, «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів) – «Кримсода» (Красноперекопськ) – грають сьогодні.

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода