Волейбол - 13-05-2012, 08:05 - sasa 283

\”Фаворит\” приймає поздоровлення!

\”Фаворит\” приймає поздоровлення!

Такого на Полтавщині ще не було – вперше команда з області посіла третє місце у чоловічому волейбольному чемпіонаті України і отримала суперлігову «бронзу». І автором цієї довгоочікуваної сенсації став лубенський СК «Фаворит» з його президентом Володимиром Дорошем.

У перший день останнього фінального туру, який проходив в Полтаві, сенсацій не відбулося – претенденти на «золото» харківський «Локомотив» та «Кримсода» з Красноперекопська серйозно підійшли до справи і перед фінальним матчем чемпіонату зберегли паритет, як, втім, і «Імпексагро Спорт Черкаси» з лубенським «Фаворитом». Першими на майданчик вийшли харків’яни з черкащанами – 3:0 (28:26, 25:14, 25:19) на корсить залізничників. Далі «Фаворит» легко поступився «Кримсоді» – 0:3 (21:25, 19:25, 22:25). Наступного ігрового дня вирішальними протистояннями стали особисті зустрічі опонентів за нагороди. Спочатку у «золотому» поєдинку зустрілися «Локомотив» і «Кримсода». Лише в другій партії кримчани вели супротив супернику, а в інших терези перемоги були на стороні «Локо» – 3:1 (25:20, 23:25, 25:15, 25:15) на його користь. Після цієї перемоги залізничники забронювали собі чергове чемпіонське звання. Потім на майданчику спорткомплексу «Динамо» зустрілися у головному протистоянні за «бронзу» «Фаворит» і черкащани:

«Імпексагро Спорт Черкаси» (Черкаси) – «Фаворит» (Лубни) 1:3 (25:22, 22:25, 15:25, 15:25).
Полтава. 12 травня. Спорткомлекс «Динамо». 270 глядачів.
Судді: В. Козловський (Рівне), С. Гулька (Тернопіль).
«Імпексагро Спорт Черкаси»: Осадца (к), Кушнір, Юшкевич, Заїка, Гребенюк, Бойко; Артеменко (л), Білий, Мороз, Кісіль, Пилипейченко, Скороход. Тренер: В. Михальчук.
СК «Фаворит»: Дьогтєв, Фурман (к), Пономаренко, Корнієнко, Перепадя, Бурковський; Перетятько (л), Шевцов, Стаценко. Тренер: С. Соснін.
Тривалість поєдинку: 99 хвилин.

Майже за таким же сценарієм, що й перший матч, пройшов і другий стиковий матч дня, який в разі перемоги черкаської команди міг стати для неї «бронзовим». Але не так воно сталося, як комусь гадалося. Як і в матчі лідерів, тут лише в двох перших партіях була боротьба, потім «Фаворит» повністю дезорганізував гру черкащан. Відзначу, що наприкінці другої партії, при рахунку 19:17 на користь лубенців, на майданчик вийшов Олександр Стаценко, який ще мав не зовсім заліковану травму плеча. Майданчик він більше не залишав і його команда більше не програвала.

 

У третій день «фіналу чотирьох» «Кримсода» не залишила жодних шансів чекаській команді і впевнено перемогла її у трьох партіях – 3:0. А в останній  зустрічі чемпіонату 2011-2012 років лубенська команда вже в ранзі володаря «бронзи» вдруге у фіналі здолала у напруженій боротьбі чемпіона країни харківський «Локомотив» у п’яти партіях – 12:25, 25:22, 18:25, 25:22 і 15:13.        

 

На урочистому закритті змагань чемпіона і призерів вітали та нагороджували медалями президент Федерації волейболу України Володимир Туровський, начальник управляння з питань фізичної культури і спорту Полтавської облдержадміністрації Віктор Пожечевський, президент лубенського СК «Фаворит» Володимир Дорош. Ну, що ж, вітаємо підопічних тренера Сергія Сосніна і всіх любителів волейболу Полтавщини з блискучим фінішем чемпіонату країни – завойованими бронзовими медалями престижних змагань! І знову в Полтаві ми спостерігатимемо єврокубки?! Але вже вперше волейбольні…

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода