- 30-12-2012, 01:12 - sasa 161

\”Фаворит\” шукає тренера

\”Фаворит\” шукає тренера

Напередодні Нового року 28-29 грудня у Харкові пройшов заключний волейбольний турнір 2012 року в Україні – фінал розіграшу Кубка України. І лубенський СК «Фаворит» здобув бронзові нагороди.


За традицією, яка склалася останніми роками, чоловічі команди під Новий рік визначать володаря Кубку країни. Лише двоє з учасників фінального турніру, який носить ім’я дворазового олімпійського чемпіона харків’янина Юрія Пояркова, «Локомотив» та «Юридична академія» вигравали цей почесний трофей, відповідно, дев’ять та два рази. Шанси «залізничників» округлити свої кубкові досягнення були дуже високими, проте і інші учасники мали свою мету. У першому ж матчі півфіналу «Кримсода з Красноперекопська впевнено перемогла місцеву «Юридичну академію» з рахунком 3:0.

 

Діючий чемпіон і кубковий володар харківський «Локомотив» у другому піфіналі легко впорався з лубенським «Фаворитом» – 3:0 (25:18, 25:13, 25:14) на користь головного волейбольного «главпреда» країни. Зустріч, яка транслювалася по інтернету, проти дев’ятиразового володаря Кубка України харківського «Локомотива», лубенські волейболісти почали впевнено. Адже «Фаворит» у першій партії, навіть, був попереду – 8:7. Потім харків’яни добилися відриву у три очки – 19:16 і тоді тренер гостей Сергій Соснін взяв тайм-аут, але ця дія не допомогла команді – 25:28. Друга партія для лубенців почалася катастрофічно – 5:0 і 10:1. Оговтався «Фаворит» пізніше, але вже рахунок на табло був 15:7 на користь харків’ян. І друга партія – 25:13. А третя почалася за схожим сценарієм – п’ять подач харків’янина Миколи Рудницького виявилися для наших волейболістів з розряду тих, що «не беруться». Але «Фаворит» знайшов у собі сили і наблизився до суперника впритул – 16:14. В такій ситуації вже головний тренер «Локомотива» Юрій Філіпов бере тайм-аут і це пішло команді на користь. Тоді «Фаворит», як кажуть, «посипався» – «Локомотив» забиває дев’ять (!) м’ячів поспіль і перемагає з рахунком 25:14. Ну, що тут поробиш, як кажуть, «клас є клас».

 

Але, все ж, вперше за всю історію виступів команди, «Фаворит» посів третє місце в розіграші кубку України. Лубенські волейболісти другого ігрового дня в напруженій боротьбі перемогли «Юридичну академію» з рахунком 3:0. Особливо запам’яталася друга партія, в якій лубенці поступалися п’ятьма м’ячами, але потім вийшли вперед і вирвали бажану перемогу у майбутніх юристів. Ось хто здобував кубкову «бронзу» у складі «Фаворита»: Артем Калініченко, Богдан Артеменко, Юрій Паласюк, Віталій Сухінін, Юрій Воробей, Сергій Кисіль, Ярослав Заїка, Віталій Осадца, Станіслав Корнієнко, Євген Бойко, Сергій Пономаренко. А володарем Кубка України, як і передбачалося, вдесяте став харківський «Локомотив», який легко переграв красноперекопську «Кримсоду» з рахунком 3:1.

 

І, наостанок, дещо сенсаційна інформація. На сайті команди «Фаворит» з’явилася така інформація: «СК «Фаворит» (Лубни) оголошує конкурс на вакансію головного тренера команди майстрів. Головні вимоги: професіоналізм, відповідальність та енергійність, зуміти досягнути з командою результату і цілей, поставлених на початку сезону, а саме – здобути медалі чемпіонату України»… Виходить, що президента клубу Володимира Дороша не влаштував результат виступу команди у кубкових баталіях і, зокрема, дії тренера Сергія Сосніна? Ну, що ж, час, як кажуть, покаже. Але нагадаю любителям волейболу, що вже 4-5 січня «Фаворит» зіграє поєдинки 7 туру суперлігового чемпіонату країни у Чернігові проти місцевого «Буревісника-ШВСМ»…


Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода