Волейбол - 31-03-2014, 12:03 - sasa 231

Фаворит – у четвірці!

Фаворит – у четвірці!

Після прикрої поразки у Львові 2:3 другому поєдинку серії «плей-офф» цьогорічного чемпіонату України серед суперлігових команд лубенський СК «Фаворит» у Полтаві здолав львівський «Барком-Кажани» з рахунком 3:0. Підопічні тренера Руслана Рубана, врахувавши свої помилки у виїзному поєдинку, у другому матчі, як і передбачалося, впевнено перемогли суперника у трьох партіях.

Основний склад команди Володимира Дороша був таким: Бойко, Осадца, Д.Сухінін, В. Сухінін, Корнієнко, Гармаш, Паласюк. Початок зустрічі, яка транслювалася в Інтернеті, відзначалася непоступливою боротьбою і довгими розіграшами. Атаки «Фаворита», здебільшого, вдало завершував Станіслав Корнієнко, який в цілому провів гру на високому рівні. Після другої технічної перерви суперник почав здавати позиції, ще й розігрався на блоці Євген Бойко, який з колегами по команді завершили партію до логічного завершення – 25:18. Друга партія почалася за схожим сценарієм – 13:10 і 16:13, 19:14, 22:15, 25:16. У третій партії лубенці чомусь «дали слабинку» і стартували з 1:5, але потім повністю вийшли вперед. Далі львів’яни спочатку зрівняти рахунок і, навіть, підтягтися – 19:15. Але гравці «Фаворита» мобілізували зусилля і у підсумку перемогли – 25:17. Технічний результат: «Фаворит» – «Барком-Кажани» 3:0 (25:18, 25:16, 25:17).

 

Отже, результат серії «плей-офф» став – 1:1. А у вирішальному третьому матчі «плей-офф» лубенці ще більш переконливо переграли «Барком» з таким же рахунком 3:0 і вийшли до фіналу чотирьох. Фаворитівці грали ще з більшою самовіддачею і не дали й на хвилину засумніватися, що саме вони стали лідерами регулярного чемпіонату. Окремо варто відзначити дії лубенців на блоці, а ліберо команди Пилип Гармаш провів один зі своїх кращих матчів. Отже, технічний результат вирішального поєдинку такий: «Фаворит» – «Барком» – 3:0 (25:16, 25:15, 25:12).

Ось що сказав після поєдинку головний тренер СК «Фаворит» Руслана Рубана: «Два матчі по 3:0 і ви бачите, що вони схожі між собою. Я задоволений, що «під затильник» ми отримали вчасно, якби це сталося пізніше могло б бути гірше. Інколи так потрібно, щоб тебе опустили на землю і почати серйозніше займатися своєю справою. Як бачимо після складного матчу у Львові команда швидко відійшла. Цей тиждень був чисто волейбольний, все за планом. Напружено гралося, адже знаєш, що кожен матч може стати останнім, але ми професіонали і впевненість в собі повинна бути. Вчора ми показали хороший опір, сьогодні суперник можливо не зміг налаштуватися. В нас все виходило, було хороше налаштування, працював прийом і подача, все прекрасно. Щодо планів, то ми хочемо стати чемпіонами країни. Ми з цього починали і другої задачі у нас немає. Тому, користуючись нагодою, запрошую всіх вболівальників Полтави відвідати матчі фіналу чотирьох, що відбудуться 4, 5 та 6 квітня. Для всіх прихильників справжнього волейболу ми влаштуємо «супер-шоу». Серед найсильніших команд діючий чемпіон харківський «Локомотив», лубенський «Фаворит», сумський «Хімпром» та «Кримсода» з Красноперекопська. Гадаю, що у всіх є шанс…».

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода