Волейбол - 01-03-2020, 01:03 - admin 539

«Фінал чотирьох» відбудеться в Полтаві

Перемігши прямого конкурента, «Полтавчанка» отримала перевагу свого майданчика.
«Фінал чотирьох» відбудеться в Полтаві

«Полтавчанка»-«Аланта. Матч, в якому дві команди жіночої вищої ліги визначали, хто посяде друге місце й прийматиме один з двох турів «фіналу чотирьох».

У п’ятій партії за рахунку 13:11 на користь «Аланти» м’яч після подачі дніпрянок зачіпає трос й падає в «мертву» зону… 14:11 й три матчболи у команди гостей. Вболівальники дніпрянок шаленіють у передчутті перемоги. Наступна подача – невпевнений прийом полтавок і все в руках гравців «Аланти». Проте зв’язуюча суперниць помиляється при виконанні передачі – 14:12. Далі було щось неймовірне. На подачі Катерини Пономаренко «Полтавчанка» здобула чотири очки поспіль й вирвала перемогу в матчі.

Для того, щоб зберегти друге місце, нашій команді необхідно було сьогодні впевнено перемагати білоцерківський «Спортліцей». З завданням підопічні Анатолія Воліченка впоралися за три сети.

Завдяки цьому  успіху полтавський клуб отримав право прийняти перший тур «фіналу чотирьох», в якому визначатимуться призери чемпіонату. Попередньо його проведення заплановано на 19-22 березня. Для популяризації волейболу в місті непогано було б зіграти матчі у спорткомплексі ПЗМС чи «Динамо», де є комфортні умови для глядачів, а також реалізувати хорошу рекламну компанію для залучення вболівальників. Ігровий тест «Полтавчанка» здала. Тепер його має здати керівництво клубу. Вибір місця проведення вирішальних матчів покаже, на скільки клуб готовий переходити від напіваматорського до професійного статусу.

Нагадаємо, що напряму в Суперлігу виходить переможець вищої ліги. А команда, яка посіла друге місце в вищій лізі, зіграє перехідні матчі з восьмою командою Суперліги.

Олександр Данник

Фото: акаунт ВК “Полтавчанка” в Instagram

Погода