Футбол Полтавщини - 07-09-2013, 12:09 - sasa 147

ФК Карлівка: поразка в Донецьку

ФК Карлівка: поразка в Донецьку

«Шахтар-3» (Донецьк) – ФК «Карлівка» (Карлівка) – 1:0 (1:0)
10 тур. 06.09.13 р. 17.00, м. Донецьк, стадіон НТБ «Кірша», 100 глядачів, + 12 Со.
Гол: Ілюк (33 хв.).
Арбітр: Роман Калита (Кіровоград).
Асистенти арбітра: Роман Соботюк (Житомир), Сергій Наскалов (Мукачеве).
4-й арбітр: Олексій Целовальник (Донецьк).
Спостерігач арбітражу: Євген Павленко (Київ).
«Шахтар-3»: 1.Є.Гриценко, 2.Гончар, 3.Іоша, 4.Русанов, 5.Праслов (18.Янко, 60 хв.), 6.Кольцов, 7.Ілюк (15.Штандер, 74 хв.), 8.Скоблов, 9.Садоха (17.Загорулько, 85 хв.), 10.Акімов – кап. ком., 11.Олійник..
Запасні: 12.Важинський, 14.Кравченко, 16.Гринюк.
Головний тренер: Валерій Рудаков.
ФК «Карлівка»: 1.Чумак, 8.Тарганчук – кап. ком., 3.Погорельцев, 4.Голованьов, 2.Носарєв, 22.Добрянський, 6.Пономаренко, 11.Поляхов (7.Коваленко, 54 хв.), 15.Подригуля (13.Масюк, 83 хв.), 10.Антіпов (14.Співак, 58 хв.), 20.Перін (26.Фомич, 46 хв.).
Запасні: 66.Полуляхов, 5.Момотенко, 15.Гаврась.
Головний тренер: Андрій Зав’ялов.
Попередження: Є.Гриценко (90 хв.) – Голованьов (82 хв.).

Після двох феєричних матчів (домашньої перемоги над миколаївською «Енергією» з рахунком 3:1 та виїзної нічиєї проти криворізького «Гірника» – 2:2) здавалося, що карлівчани набрали ходу й поповнять свій очковий запас і в Донецьку. Відступати нашим землякам нікуди, адже втрачено дуже багато. Тож, перед оновленим складом команди у кожному матчі стоять лише максимальні завдання.

На жаль, у звітному поєдинку, в порівнянні з попередніми матчами, команда нагадувала бліду тінь. Нічого не виходило в нападі (не пішла гра в Антіпова, не помітним був і Перін). Не кращим чином виглядала й середня лінія – було багато технічного браку в передачах. Намагався загрожувати воротам донеччан Подригуля, але цю гру Сергій також не може занести собі в актив. На 17-й хвилині він дещо перемудрив у штрафному майданчику донеччан, перебуваючи в непоганій позиції для удару. Зовсім не помітними були й суперники – юні гірники не розуміли, що від них хоче наставник команди Валерій Рудаков, який протягом матчу «розривався» в технічній зоні, в свою чергу не розуміючи чого його вихованці взагалі вийшли на футбольне поле. І все ж, незважаючи на те, що перша половина пройшла сумбурно, практично без гольових моментів (гра проходила переважно між штрафними майданчиками суперників), більше пощастило саме юним гірникам. Спочатку, на 25-й хвилині, Роман Чумак упорався із потужнім ударом Володимира Праслова. А на 33-й вони забили дещо курйозний, а як виявилося пізніше, й переможний м’яч. Цього разу досвідчений воротар карлівчан був безсилий – після удару метрів із двадцяти Максима Ілюка, м’яч рикошетом від Дмитра Добрянського по високій траєкторії влетів у дальній кут воріт.

У другому таймі досвідченіші гості намагалися переломити хід поєдинку, але у них нічого не виходило. Не підсилили гру й футболісти, які вийшли на поле після перерви. Натомість, на 69-й хвилині господарі були близькими, щоб подвоїти рахунок, але надійно зіграв голкіпер карлівчан. Після розіграшу кутового глядачі побачили сейв у виконанні Романа Чумака, який витягнув м’яча із дальньої «дев’ятки». На 77-й хвилині карлівчани відповіли підступним ударом Дмитра Добрянського метрів із 25-ти, але м’яч просвистів над поперечиною. Тож, мінімальна перемога гірників (на неї, відверто кажучи, вони зовсім не заслуговували), що відкинула карлівчан на п’ятнадцяту сходинку турнірної таблиці.    

Наступну гру наші земляки проведуть удома. У середу, 11 вересня, вони зіграють проти херсонського «Кристалу». Початок матчу о 16.00.

Андрій ГОНЧАРЕНКО,

прес-аташе ФК «Карлівка»

Погода