Першість Полтавщини - 08-06-2014, 09:06 - sasa 149

Фламінго обігрує лідера

Фламінго обігрує лідера

Відублися чергові матчі першості Полтавщини серед команд вищої ліги

 

ФК «Лубни» – ФК «Карлівка-2» 2:0 (0:0).
Чемпіонат області. Вища ліга. 4 тур. 8 червня. Лубни. Стадіон «Центральний». 159 глядачів. + 28С.
Судді: Б. Щербаков, О. Яненко, А. Дробіт (усі – Кременчук). Делегат-інспектор: В. Кішек (Полтава).
«Лубни»: Рябуха, Сергієнко, Богомаз, Тупоровський (Мандрика, 61), Ебенгу (Отченашенко, 71), Загоруйко (Романенко, 68), Ламіне, Близнюк, Захарченко (Печарський, 77), Бувалецб, Дземку. Тренер: А. Гришанович.
«Карлівка-2»: Караван, Писаренко (Савенков, 46), Глуховеря (Тесленко, 61), Демчук, Марковець, Макуляк (Онищенко, 61), Васильєв, Марусіч, Гулович, Петришин, Шаповал. Тренер: С. Лукаш.
Голи: Ламіне (84), Близнюк (89, з пенальті).

Це був пропущений матч 4 туру, в якому зустрілися юні лубенці Анатолія Гришановича і юні вихованці відомих полтавських тренерів Сергія Лукаша і Сергія Ходирєва. Цікаво, що більшість учасників цього поєдинку з обох сторін були у минулому вихованцями полтавської команди «Молодь». А ще у складі гостей грав Владислав Петришин, лауреат звання «Кращий футболіст Лубен-2013».

Щодо самого поєдинку, то мені, особисто, карлівська команда справила приємне враження. Наприклад, вже на 5 хвилині зустрічі за класної подачі В’ячеслава Марусіча не зміг вправно заволодіти м’ячем і влучно пробити Дмитро Шаповал, але він цього не зумів. Нульовою нічиєю завершилася перша половина зустрічі.

Після перерви господарі, які більше володіли м’ячем на полі, могли ще завчасно отримати справедливий і позитивний результат матчу, якого прагнули місцеві уболівальники. Могли вправно завершити атаки Сол Ламіне, Петро Тупоровський, Сергій Сергієнко, Арнгольд Ебенгу. Але – марно. І все вирішилося за декілька хвилин наприкінці гри, коли на 82 хвилині з 20-метрової відстані влучно у самісіньку «дев’ятку» пробиває сенегалець Сол Ламіне – 1:0 і рахунок відкрито. І, буквально, через декілька хвилин одного з гравців господарів збивають у штрафній і кременчуцький молодий рефері ставить на одинадцятиметрову позначку.

До м’яча підходить молодий півзахисник Ілля Близнюк і наносить удару, якого відбиває голкіпер карлівчан Євген Караван, щоправда прямісінько до виконувача удару – 2:0. З таким рахунком і завершилася ця футбольна зустріч. Гадаю, що для карлівчан поєдинок був на сьогодні одним з тренувальних процесів і награванням особового складу команди, щоб потрапити до еліти гравців друголігового ФК «Карлівка». А для єдиної «бюджетної команди» серед вищолігових приватних колективів тренера Анатолія Гришановича ця перемога була досить важливою і потрібною.

Про інші матчі сьомого туру:

«Фламінго» (Комсомольськ) – СК «Полтава» 2:0

 
Сьомий тур чемпіонату у вищому дивізіоні області розпочався головним протистоянням першого кола – одноосібний лідер полтавська команда грала у «комсомольському пеклі» (саме так називають штучний газон газон у Комсомольську, до якого ніхто не може звикнути). У переможців два голи на 5 і 85 хвилинах поєдинку провів Ігор Котвіцький.

«Колос» (Дмитрівка) – «Нове Життя» (Андріївка) 3:0

Зазначу, що гості грали без свого зіркового наставника Олександра Мелащенка. Ще у першому таймі «Колос» відзначився двічі, а на останніх хвилинах гри довів рахунок до 3:0. Голами відзначилися Роман Залов і Максим Остапець.

ФК «Шишаки» – ФК «Рокита» 1:0

У Шишаках місцева команда приймала ФК «Рокита» і перемогла – 1:0. Досвідчені господарі переважали у грі гостей. І переможний гол після пасу Олександра Ничипорука забив Андрій Микійчук. До речі, уболівальники, мабуть, пам’ятають цих відомих гравців по виступах за дублюючий склад полтавської «Ворскли».


Турнірне становище та календар змагань >>>>

 

Юрій КЛИМЧЕНКО

Погода